درآمدی بر جایگاه هندسه در روند آموزش معماری

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس سالانه پژوهش های معماری، شهرسازی و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: AUUM02_201
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 788
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسین دره زرشکی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه غیرانتفاعی علم و هنر، یزد

صفیه عبداللهی ناغانی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه غیرانتفاعی علم و هنر، یزد

سمیه امیدواری

مدیرگروه معماری دانشگاه علم و هنر یزد

چکیده

فضاهای آموزشی یکی از حوزه های معماری محیطی است که نقش عمده ای را در جامعه ایفاء می نماید و از مهم ترین مواردی است که در ارتباط با ارتقاء نظام آموزش معماری و تطبیق آن با تئوری های جدید در بحث آموزش می باشد. امروزه در شیوه های نوین آموزشی دردنیا سه عامل تئوری های آموزش، معماری فضای آموزشی، روانشناسی محیط و تعامل دانش آموزان با محیط پیرامون، در رأس توجهات هستند. درکشورهای پیشرفته صنعتی به دلیل نقشی که آموزش و پرورش، روی ذهنیت و تمدن سازی جامعه و زیربنای توسعه اجتماعی، فرهنگی هر جامعه دارد، در بخش معماری فضاهای آموزشی، با استفاده از الگوها و استانداردهای مناسب، فضاهایی را طراحی می نمایند که ضمن برخورداری از فنون مهندسی و هنر معماری، از زوایای علوم تربیتی و روانشناسی نیز مورد توجه قرار گرفته باشد. مقاله حاضر تلاشی است در جهت یافتن نقش هندسه در ارتقاء کیفیت آموزش معماری که به عنوان نمونه موردی در معماری فضاهای آموزشی مورد کنکاش قرار می گیرد. سوال طرح شده این است که در روند آموزش معماری ، هندسه فضاهای آموزشی چه جایگاهی را دارا می باشند؟ در این مقاله براساس فرضیه پژوهش مبنی بر وجود ارتباط میان هندسه فضاهای آموزشی و کیفیت آموزش معماری، از طریق قیاس و انطباق خروجی ها برهم، ضمن اثبات فرضیه پژوهش، نشان می دهد که علاوه بر تئوری های نظری که در کیفیت آموزش معماری تأثیرگذار است، هندسه فضاهای آموزشی و نحوه ادراک آن نقش پر رنگی دارد.

کلیدواژه ها

هندسه، آموزش معماری، معماری فضاهای آموزشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.