بهینه یابی سریع خرپا با استفاده از الگوریتم ژنتیک موازی تحت قید قابلیت اعتماد با بهبود روش جبری نیروها و هوش مصنوعی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی عمران فردوسی، دوره: 24، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_CIVIL-24-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 785
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی کاوه

نویسنده ی مسوول: استاد، دانشکده عمران، دانشگاه علم و صنعت ایران

وحیدرضا کلات جاری

استادیار، دانشکده عمران و معماری، دانشگاه صنعتی شاهرود

پوریا منصوریان

استادیار، دانشکده عمران و معماری، دانشگاه صنعتی شاهرود

چکیده

در بیشتر تحقیق های انجا م شده در زمینه ی بهینه یابی سازه ها برای پرهیز از محاسبه های طولانی، احتمال خرابی سیستم سازهایمستقیماً به طور محافظه کارانه از روی اعضا محاسبه شده است. بدیهی است که استفاده از این فرضیات محافظه کارانه در بهینه یابی منجر بهنتایج نامطلوب اقتصادی می شود. هدف این مقاله ارائه ی چند راهکار برای تسریع بهینه یابی خرپا با استفاده از الگوریتم ژنتیک تحت قیدقابلیت اعتماد سیستم سازه ای است. در راهکار اول در روش شاخه و کرانه با توجه به قوانین احتمال، معیاری برای کنار گذاشتن تعدادی ازمسیرها و عدم تولید آنها تعیین می شود. راهکار دوم بهبود روش جبری نیروها و استفاده از این روش سریع به جای روش مرسوم سختیاست. راهکار سوم استفاده از عامل های هوش مصنوعی در شناسایی مسیرهای خرابی تکراری در تحلیل هر کروموزوم و همچنین تعیینشایستگی بهترین کروموزوم های هر نسل است که منجر به جلوگیری از محاسبات اضافی و کاهش چشمگیر زمان محاسبات می شود. بااستفاده از راهکار چهارم کروموزوم هایی که احتمال خرابی آنها به مقدار قابل توجهی بیشتر یا کمتر از مقدار مجاز است، در حین تحلیلشناسایی می شوند و تحلیل آنها در همان مرحله و بسیار زودتر از موعد تمام می شود. راهکارهای اول، سوم و چهارم با اندکی تغییر قابلتعمیم به قاب ها خواهد بود. در این تحقیق به تحلیل قابلیت اعتماد و بهینه یابی خرپای 25 میل های و گنبد 120 میل های پرداخته شد که درنتیجه ی استفاده از راهکار اول، در زمان بسیار کوتاه کران احتمال خرابی باریک تری تعیین شد و همچنین استفاده از هر یک از سایر راهکارهامنجر به کاهش حجم و زمان محاسبات گردید.

کلیدواژه ها

قابلیت اعتماد، احتمال خرابی سیستم سازه ای، روش جبری بهبود یافت ه ی نیروها، روش شاخه و کرانه ، هوش مصنوعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.