استخراج پنجره زمانی بهینه جهت مطالعه دادههای کیفی برای پیشبینی جهتگیری نوسانات نرخ ارز

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی حسابداری،مدیریت و نوآوری در کسب و کار
  • کد COI اختصاصی: ICAMIB02_137
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 452
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدامین مقصودلو

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی فناوری اطلاعات گرایش تجارت الکترونیکی، دانشگاه اصفهان

مهران رضایی

عضو هیأت علمی، گروه مهندسی فناوری اطلاعات، دانشکده مهندسی کامپیوتر، دانشگاه اصفهان

چکیده

هدف از این پژوهش بررسی تاثیرگذاری انتخاب پنجره زمانی بهینه برای آموزش مدلهای پیشبینی جهتگیری نوسانات نرخ ارز با استفاده از دادههای کیفی و ارائه یک راهکار برای استخراج این پنجره زمانی بهینه میباشد. با توجه به ماهیت اخبار و جریان های خبری، در زمانهای متفاوت جریانهای خبری یکسان تاثیر متفاوتی بر نوسانات بازار ارز میگذارند، از این روی پنجره زمانی مورد استفاده برای آموزش مدل پیشبینی تاثیر مستقیم بر عملکرد مدل پیشبینی دارد. در این پژوهش یک مدل پیشبینی که با استفاده از تکنیکهای متنکاوی به استخراج جریانهای خبری پرداخته و سپس با استفاده از یک دستهبند به پیشبینی جهتگیری نوسانات نرخ ارز میپردازد مورد مطالعه قرار داده شده و با استفاده از مجموعه آزمایشهای مونتکارلو و آزمون آماری تست تی جفتی با سه فرضیه راهکاری برای استخراج پنجره زمانی بهینه ارائه شده است. در این مطالعه پس از بررسی دادههای مربوط به اخبار اقتصادی 400 روز کاری و پیشبینی جهتگیری نوسانات نرخ ارز در این روزها با استفاده از مدل مورد مطالعه ، توسط رویکرد ارائه شده پنجره زمانی 8 روز به عنوان پنجره زمانی بهینه برای آموزش مدل استخراج گردید.

کلیدواژه ها

بازار ارز، پیشبینی نرخ، متنکاوی، تست تی، پنجره زمانی بهینه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.