ارزیابی تاثیر اجرای پروژه خط سفید بر ارتقای فرهنگ ترافیک حرکت بین خطوط (مطالعه موردی: تهران، بزرگراه نیایش )

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: پانزدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
  • کد COI اختصاصی: TTC15_253
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 557
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالرضا شیخ الاسلامی

استادیار دانشکده مهندسی عمران دانشگاه علم و صنعت ایران

امیر راسخ

کارشناس ارشد برنامه ریزی حمل و نقل، دانشگاه علم و صنعت ایران

ابراهیم مصطفی پور

کارشناس ارشد راه و ترابری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

چکیده

وجود زیرساخت های فنی و مهندسی یکی از پارامترهای تأثیرگذار بر رفتارهای رانندگی شهروندان است . این زیرساخت ها اگر با مطالعات ترافیک همراه باشد و مطابق با اصول فنی احداث و اجرا گردد، کمک بسیار زیادی درهدایت و رشد رفتارهای ترافیکی خواهد داشت. پروژه خط سفید در شهر تهران یکی از مهمترین پروژه های انجام شده در این زمینه با اجرای خط کشیهای مناسب و استاندارد شبکه معابر شهری مطابق استاندارد های تدوین شدهفنی و مهندسی است. خط کشی های محوری نقش بسیار زیادی در هدایت رانندگان بین خطوط و همچنین کاهش تصادفات در معابر شهری دارند. در این مقاله با بررسی قطعاتی از بزرگراه نیایش در شرایط جریان ترافیکv/c کمتر از0/5وحالت 1-0/5 در قبل و بعد از اجرای این پروژه، میزان حرکت وسایل نقلیه بین خطوط بررسی وبرای فرض برابری تاثیر خطکشی بر حرکت وسایل نقلیه بین خطوط از آزمونz استفاده شده است. لازم به ذکر است در این بزرگراه با استاندارد شدن عرض خطکشی های محوری و تخصیص عرض اضافی به یک خط عبوریاضطرار، رفتار ترافیکی وسایل نقلیه در حرکت بین خطوط بهبود یافته است و یافته های پژوهش نشان می دهد ایجاد زیرساخت خط کشی محوری استاندارد در این بزرگراه باعث افزایش حداکثر 20 درصدی حرکت بین خطوط در رانندگان و کاهش 38 درصدی تصادفات رخ داده پس از اجرای خط کشی های استاندارد بوده است.

کلیدواژه ها

ارتقای فرهنگ ترافیک، تأثیر زیرساخت های فنی و مهندسی، رفتار ترافیکی، خط کشی محور ی،پروژه خط سفید

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.