بررسی عملکرد دیوار صوتی سبک در بزرگ راه ها، مطالعه موردی بزرگ راه کردستان تهران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: پانزدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی حمل و نقل و ترافیک
  • کد COI اختصاصی: TTC15_079
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 487
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا طهرانی موید

دانشجوی کارشناسی ارشد راه و ترابری دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

حمل و نقل از مهم ترین دلایل ایجاد آلودگی صوتی می باشد. سطح صوت بیشتر از65dBموجب ناراحتی افراد می شود و برای کاهش این آلودگی صوتی از دیوار صوتی استفاده می کنند. دیوار صوتی بین منبع صوت و گیرندهقرار می گیرد و با جذب و یا پراکنده کردن امواج صوت، سطح صوت دریافتی را کاهش می دهد. بررسی کارایی دیوار صوتی با اندازه گیری درجه کاهش (بر حسب دسی بل) انجام می شود. درجه کاهش اختلافبین سطح فشار صوت قبل و بعد از ساخت دیوار صوتی تعریف می شود. ارتفاع، جنس، شکل و همچنین شرایط جوی و محیطی در کارایی دیوار صوتی تاثیر گذار هستند. برای تعیین درجه کاهش دو روش تجربی و تئوری وجوددارد. در روش تجربی مقدار آن از روی نمودارهای تجربی بدست می آید و در روش تئوری مقدار آن از میانگین مقادیر بدست می آید در نقاط مختلف محاسبه می شوند در این گزارش با انجام روش تئوری و تعیین دو نقطه در دو طرف دیوار صوتی مقدار سطح صوت با دستگاه اندازه گیر صوت در فرکانس مشخص بدست آمد از طرفی سطح صوت دریافتی بدون دیوار با کسر کردن میرائی هایموجود از سطح صوت منبع محاسبه شد. در مطالعه موردی مقدار درجه کاهش متوسط از روش تئوری با آمارگیری در نقاط مختلف بدست آمد. درجه کاهش سطح فشار صوت با تغییر در مختصات مکان اندازه گیری N تغییر می کند و افزایش فاصله از دیوار صوتی افزایش می یابد. به طور متوسط دیوار صوتی بررسی شده در ناحیه سایه صوتی dB21 از سطح فشار صوت در وزنA بین منبع و گیرنده کاهش می دهد

کلیدواژه ها

دیوار صوتی، انرژی موج ، درجه کاهش، میرائی، سطح فشار صوت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.