تناسب اراضی کیفی دشت باروس برای محصولات گندم، ذرت، جو وپنبه در استان فارس

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مدیریت پایدار منابع خاک و محیط زیست (کیفیت، سلامت و امنیت خاک)
  • کد COI اختصاصی: SMSER02_170
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 792
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا زارعیان

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس و دانشجوی دکتری دانشگاه شهید باهنر کرمان

محمدهادی فرپور

استاد گروه علوم خاک دانشگاه شهید باهنر کرمان

ابوالحسن مقیمی

استادیار مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس

چکیده

ارزیابی اراضی با توجه به توانمندی خاک و اقلیم در استفاده بهینه از منابع خاک، آب و سرمایه برای جلوگیری از تخریب منابع طبیعی امری ضروری است. استفاده صحیح از اراضی با در نظر گرفتن پتانسیل، کاربردیتر کردن مطالعات خاکشناسی و استفاده از آن برای کاربران کشاورزی، از اهداف اینتحقیق ا ست. منطقه مورد مطالعه د شت باروس)مبارک آباد( واقع در ا ستان فارس به م ساحت حدود 11600 هکتار در فا صله 14 کیلومتری شهر ستانجهرم واقع شده ا ست ، دارای رژیم رطوبتی اردیک -زریک ورژیم حرارتی هایپر ترمیک می با شد. ابتدا در هر واحد خاک یک نیمرخ حفر شد و پس ازتشریح افقها و نمونه برداری خاکها را برا ساس تاکسونومی 2012 طبقه بندی گردید که خاکها در دو رده اریدی سول و اینسپتی سول طبقهبندی شد. دوره رشد از 7 آذر شروع و 22 اسفند پایان می پذیرد و طول آن بالغ بر 104 روز است. با توجه به سیکل رشد محصولات عمده منطقه طول دوره رشد برای کاشت محصولات مناسب نیست و در صورت کشت محصولات به صورت دیم در منطقه باروس حتما بایستی در بهار آبیاری تکمیلی انجام گردد.جهت تناسب اراضی نیازهای خاکی و اقلیمی محصولات جمع آوری و با جدول نیاز رویشی آنها به روش پارامتریک )ریشه دوم( مقایسه گردید. بطورکلیکلاس تناسب واحدهای خاک برای این محصولات از خیلی مناسب ) S2 ( تا همیشه نا مناسب ) N2 ( و اقلیم منطقه برای پنبه دارای محدودیت متوسط، برای ذرت محدودیت شدید یا تنا سب بحرانی بوده و برای گندم و جو هیچ محدودیتی به وجود نمی آورد. سنگریزه عمقی و سطحی ، شیب، زهک شی، کربناتکلیسم، شوری و قلیائیت و واکنش خاک جزء عوامل محدودکننده خاکهای منطقه به حساب میآیند.

کلیدواژه ها

دشت باروس، تناسب اراضی کیفی، گندم، ذرت، جو و پنبه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.