بررسی جذب سطحی کادمیوم با غلظتهای مختلف توسط جاذبهای مختلف آلی و معدنی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مدیریت پایدار منابع خاک و محیط زیست (کیفیت، سلامت و امنیت خاک)
  • کد COI اختصاصی: SMSER02_090
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 558
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بنفشه افراسیابی

دانشجوی سابق دوره کارشناسی علوم خاک، دانشکده کشاورزی دانشگاه یاسوج

ابراهیم ادهمی

دانشیار گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی دانشگاه یاسوج

حمیدرضا اولیایی

دانشیار گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی دانشگاه یاسوج

چکیده

آلودگی کادمیم علاوه بر خطرات زیست محیطی، سلامت انسان و دیگر جانداران را نیز به خطر میاندازد. مواد آلی و معدنی طبیعی یا مصنوعی ارزان قیمت و دارای توانایی مناسب میتوانند برای رفع آلودگی و کاهش کادمیم قابل جذب مؤثر باشند. در این مطالعه جذب کادمیم بر مواد مختلفشامل زئولیت، خاک فسفات خام و کنسانتره خاک فسفات اسفوردی یزد، تفاله پسته خام، بیوچار تفاله پسته و دو نمونه خاک با بافت شن لومی و لوم درمحدوده غلظتهای 5 تا 555 میلیگرم کادمیم بر لیتر بررسی شد. نتایج نشان داد که مدل فروندلیچ با ضریب تبیین بیشتر نسبت به مدل لانگمویر فرآیند جذب را به خوبی توصیف میکند. از بین هر گروه از جذب کنندهها خاک شن لومی در مقایسه با خاک لوم، بیوچار تفاله پسته نسبت به تفاله پسته خام مقدار بیشتری کادمیم از محلول جذب کرد همچنین خاک فسفات کنسانتره و خام تقریبا به یک مقدار کادمیوم را جذب کردند. به طور کلی مقدار جذب در غلظت تعادلی واحد نشان داد که مقدار جذب بر بیوچار نسبت به سایر جاذبها بیشتر بود.

کلیدواژه ها

کادمیوم، اصلاح کننده، ایزوترم جذب، بیوچار، زئولیت، خاک فسفات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.