تحلیل و شبیه سازی سینماتیکی سواش پلیت هلیکوپتر چهار پره با روتور صلب

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: هفتمین همایش انجمن هوافضای ایران
  • کد COI اختصاصی: AEROSPACE07_393
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4446
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صادق صادق زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک، دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه

محرم حبیب نژاد کورایم

استاد گروه مکانیک

چکیده

در مقاله حاضر، ابتدا مکانیزم معادل سواش پلیت هلیکوپتر را به عنوان یک ربات موازی به صورت تئوریک بیان کرده و با استفاده از روش معمول حل ربات های موازی، معادلات مربوطه را استخراج می کنیم. ابتدائاً سعی شده است با معرفی ربات های موازی، به عنوان منیپولاتورهای پرکاربرد در صنعت و دارای مکانیزمهایی بادقت بالا، استفاده از یکی از انواع منیپولاتورهای موازی به عنوان سیستم مشابه سواش پلیت، تایید گردد. سپس روابط حاکم بر منیپولاتور انتخاب شده(مکانیزم RRRS) ارائه می گردد. در سینماتیک به روش معمول نیازی به محاسبه ماتریس ژاکوبین نداریم وکاربرد آن بیشتر در کنترل مجموعه است. اما برای بدست آوردن سرعتها باید آن را محاسبه کنیم. پس از تشریح کامل مدل تئوریک، به شبیه سازی مجموعه سواش پلیت در نرم افزار نسترن (Visual Nastran ) پرداخته و سعی شده است، به عنوان نمونه از نمودارهای بررسی شده، تغییر زاویه گام پره ها را به عنوان یک خروجی در اثر ورودی های مختلف ارائه داده و با نتایج تئوری مقایسه گردد. در سیستم بررسی شده از روتوری صلب و از چهارپره از نوع NACA 23012 و سواش پلیت 90 درجه استفاده شده است. نتایج به دست آمده از دو مدل به خوبی یکدیگر را تایید می نمایند، هرچند در بعضی موارد و در صورت عدم فرضیات مناسب اختلافاتی دیده می شود. نهایتاً و پس از تایید مدل شبیه سازی شده، حرکت مجموعه هلیکوپتر در جهات مختلف (پیشروی، پسروی، به راست و به چپ) تضمین شده و نمودارهای آن ارائه شده است.

کلیدواژه ها

سینماتیک- رباتِ موازی- منیپولاتورهایِ RRRS، سواش پلیتِ هلیکوپتر- روتورِ صلبِ چهارپره

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.