اثر هشت هفته تمرین منتخب هوازی بر سطح ادیپونکتین پلاسمایی، مقاومت به انسولین و ترکیب بدنی مردان جوان چاق

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش ملی تحولات علوم ورزشی در حوزه سلامت، پیشگیری و قهرمانی
  • کد COI اختصاصی: PESSO01_189
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 546
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا نبی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر

حسین خوران

کارشناسی ارشد مهندسی صنایع -صنایع دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه

چکیده

هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر هشت هفته تمرین منتخب هوازی بر سطح آدیپونکتین پلاسمایی، مقاومت به انسولین و ترکیب بدنی مردان جوان چاق مورد میباشد. به همین منظور 32 نفر به طور هدفمند و تصادفی انتخاب و به 2 گروه کنترل و تجربی (تمرینات منتخب هوازی) تقسیم شدند. تمرین هوازی شامل 2 هفته اول تمرینات استقامتی با شدت پایین 40) تا 55 درصد ضربان قلب به مدت 20 دقیقه) و بعد از آن هم بر شدت (هر هفته 5 درصد ضربان تا رسیدن 70 درصد ضربان قلب) و هم مدت تمرین (هر جلسه 1 دقیقه) به مدت هشت هفته، افزوده شد. نمونه گیری خون در 2 مرحله پیش آزمون و پس آزمون از آزمودنیها گرفته شد. یافته های به دست آمده از این تحقیق نشان داد که در مرحله پیش آزمون تغییر معناداری در مقادیر آدیپونکتین پلاسما گروه تجربی نسبت به گروه کنترل مشاهده نشد. همچنین پس از هشت هفته تمرین، مقادیر آدیپونکتین در گروه تجربی افزایش معناداری را نشان داد .(P=0/008) همچنین پس از هشت هفته تمرین منتخب هوازی، سطح مقاومت به انسولین (HOMA-IR) در گروه تجربی کاهش معناداری را نشان داد .(P=0/001) همچنین پس از هشت هفته تمرین منتخب هوازی، BMI در گروه تجربی تغییر معناداری را نشان نداد .(P=0/118) پس از هشت هفته تمرین منتخب هوازی، مقادیر انسولین، گلوکز و WHR در گروه تجربی کاهش معناداری داشت .(P < 0/05) به نظر میرسد فعالیت هوازی میتواند به افزایش آدیپونکتین و بهبود حساسیت انسولینی منجر شده و این احتمال وجود دارد از بروز بیماریهایی همچون چاقی، مقاومت انسولینی، تصلب شرایین، بیماریهای قلبی- عروقی، دیابت نوع 2 و سندروم متابولیک جلوگیری کند.

کلیدواژه ها

تمرین منتخب هوازی، سطح آدیپونکتین پلاسمایی، انسولین، ترکیب بدنی مردان جوان چاق

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.