بررسی نقاط قوت و ضعف و فرصتها و تهدیدهای گردشگری در منطقه سیستان با استفاده از تحلیل (SWOT)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی علوم مدیریت نوین و برنامه ریزی فرهنگی اجتماعی ایران
  • کد COI اختصاصی: MPCONF02_047
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2181
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اشرف عرفانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد زابل

علیرضا نادری فر

استادیار گروه مدیریت دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد زابل

چکیده

اکثر مناطق مرزی به دلیل قرار گرفتن در انزوای جغرافیایی و دور بودن از مناطق صنعتی جزو مناطق محدود و توسعه نیافته محسوب می شوند. وجود جاذبه های تاریخی و گردشگری در منطقه سیستان از جمله شهر سوخته با قدمت بیش از 3000 سال، کوه خواجه و آثار به جای مانده از چندین دوره حکومت اقوام مختلف روی آن، قلعه مچی، دهانه غلامان، مخازن ذخیره آب چاه نیمه و از طرف دیگر وجود ظرفیتهایی مانند پرورش شتر مرغ، گاو اصیل سیستانی و صنایع وابسته به آنها و بازارچه های مرزی ، می توانند جایگاه ویژه ای از لحاظ اقتصادی و جذب گردشگران برای منطقه سیستان ایجاد کنند، اما متاسفانه توجه اندکی به این پتانسیلها شده است . با توجه به نرخ بیکاری بالا در بین جوانان این منطقه و از بین رفتن درآمدهای ناشی از کشاورزی، دامپروری و صیادی بدلیل خشکسالی های چندین ساله، معرفی جاذبه ها و رشد گردشگری در این منطقه می تواند رشد اجتماعی و اقتصادی زیادی به همراه داشته باشد. در این تحقیق با استفاده از تحلیل (SWOT) به بررسی نقاط قوت و ضعف و فرصتها و تهدیدهای گردشگری در منطقه سیستان پرداخته شده است. این منطقه دارای پتانسیل های زیاد برای جذب گردشگر داخلی و خارجی و در نتیجه ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی است، اما موانع و چالش هایی هم در این مسیر وجود دارد. بنابراین باید با شناسایی و تقویت نقاط قوت و کم کردن نقاط ضعف، شرایط بهتری را برای جذب گردشگران داخلی و خارجی فراهم کرد.

کلیدواژه ها

توسعه گردشگری، جاذبه های تاریخی، اشتغال، رونق اقتصادی، تحلیل SWOT

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.