بررسی رابطه استرس شغلی باتیپ های شخصیتی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MANAGECONF01_497
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1248
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم خدایاری

دانشجوی کارشناسی ارشدمدیریت دولتی،گروه مدیریت،دانشگاه آزاد اسلامی،کرمان،ایران

حسین شریعت

گروه مدیریت،دانشگاه آزاد اسلامی،کرمان،ایران

سنجر سلاجقه

گروه مدیریت،دانشگاه آزاد اسلامی،کرمان،ایران

چکیده

کار جنبه ای از زندگی است که صرف نظر از منابع مالی برخی از نیاز های اساسی آدمی نظیر تحرک روانی و بدنی، نیاز های اجتماعی و احساسات خود ارزشمندی را ارضاء می کند. با وجود این کار میتواند منبع فشار روانی نیز باشد. در دههاخیر موضوع استرس و آثار آن در سازمانها مورد توجه بسیار واقع گردیده است . با وجود این که استرس مثبت نیز وجود دارد و نباید به استرس به عنوان یک پدیده منفی نگریست، زمانی که از استرس صحبت می شود بیشتر به عوارض و جنبه های منفی آن توجه میشود. به هر حال استرس اثرات فراوانی بر عملکرد و فعالیت های اعضای سازمان دارد. مدیران،کارکنان و ارباب رجوع سازمان تحت تاثیر فشارهای عصبی دچار حالات روانی خاصی میشوند و دست به اعمالی می زنند که مستقیما در فعالیت ها و بازدهی سازمان منعکس میگردد. فشارهای عصبی علاوه بر تاثیرات روانی تاثیرات جسمانی نیزدارند. استرس های شدید باعث تزلزل در اهداف و راه های نیل به آن میشوند. در این مقاله قصد داریم استرس شغلی را تعریف، عوامل ایجاد کننده آن را شناسایی و راههای مدیریت آن را بیان کنیم،درعصرکنونی شناخت ویژگی های شخصیتی افراددربسیاری ازموقعیت های زندگی ضرورت پیدامی کندمطالعات نشان می دهدکه یکی ازعلل وعوامل به وجودآورندهتعارض درسازمان ها وجودتفاوت های فردی وشخصیتی افرادمی باشد.به عبارت دیگر،تعارض به این دلیل بروز می کندکه،افرادهمیشه درخصوص اهداف،موضوعات ،عقاید وموارد مشابه توافق ندارندوازآنجاکه افرادموجوددرسازمان هاباویژگی های شخصیتی متفاوتی ازجمله کانون کنترل)درونگرا،برونگرا(،قدرت طلبی،عزت نفس،سازگاری باموقعیت،ریسک پذیزبودن و...،مشغول فعالیت هستند،موجبات تعارض بیشتر،دربین افرادفراهم می شود.

کلیدواژه ها

استرس،شغل،تیپ،شخصیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.