پیش بینی انگیزش شغلی کارکنان بانک ها با استفاد ه از عدالت سازمانی و ابعاد آن

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: همایش بین المللی مدیریت نوین در افق 1404
  • کد COI اختصاصی: ICMMV01_304
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 650
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن غفاری

عضو هیات علمی گروه مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت حیدریه

علی حسین زاده

عضو هیات علمی گروه مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت حیدریه

اعظم نجفی ثانی نوقابی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دولتی – مالی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت حیدریه

چکیده

در این پژوهش ﺗﺄﺛﯿﺮ ﻋﺪاﻟﺖ ﺳﺎزﻣﺎﻧﯽ ﺑﺮ انگیزش شغلی ﮐﺎرﮐﻨﺎن شبکه بانکی شهر گناباد ﻣﻮرد ﺑﺮرﺳﯽ ﻗﺮار گرفته اﺳﺖ. ﻋﺪاﻟﺖ ﺳﺎزﻣﺎﻧﯽ دارای ﺳﻪ ﺑﻌﺪ ﻋﺪاﻟﺖ ﺗﻮزﯾﻌﯽ، ﻋﺪاﻟﺖ روﯾﻪ ای و ﻋﺪاﻟﺖ ﻣﺮاوده ای اﺳﺖ. توجه به انگیزش شغلی کارکنان در سازمانهای دولتی یکی از مهارتهای مهم مدیریتی و روان شناختی است.جامعه آماری این تحقیق را تمام کارکنان شاغل در شبکه بانکی سطح شهر گناباد تشکیل می دهند که از این میان 100 نفر به عنوان حجم نمونه و به روش تصادفی ساده و براساس جدول کرچسی و مورگان انتخاب شده اند.این پژوهش از نظر هدف کاربردی، از نظر روش گردآوری داده ها توصیفی و از نوع همبستگی می باشد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه عدالت سازمانی نیهوف و مورمن(1993) و پرسش نامه انگیزش شغلی از دیدگاه کارکنان براساس نظریه دو عاملی بهداشتی – انگیزشی هرزبرگ (1975) بهره گرفته شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها، باتوجه به موضوع پژوهش و فرضیه های مطرح شده از روش های آماری ضریب همبستگی اسپیرمن و رگرسیون خطی استفاده شده است. یافته ها نشان داد که همبستگی معنی داری بین عدالت سازمانی و ابعاد ان شامل عدالت توزیعی(05/0> P ) ، عدالت رویه ای (01/0> P )و عدالت مراوده ای(01/0> P ) با انگیزش شغلی کارکنان وجود دارد. عدالت تعاملی 16% (39/0= β)، عدالت رویه ای 12% (337/0= β) و عدالت سازمانی به طور کلی 15%(385/0= β) از واریانس انگیزش شغلی کارکنان را پیش بینی می کند. توجه به رعایت ابعاد عدالت سازمانی یکی از عوامل مهم در ایجاد انگیزش شغلی کارکنان است.

کلیدواژه ها

عدالت سازمانی، عدالت رویه ای، عدالت توزیعی، عدالت مراو ده ای، انگیزش شغلی کارکنان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.