اثر بخشی آموزش سبک مقابله اسلامی بر تنظیم هیجانی مادارن با فرزند مبتلا به پی کی یو

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: ICMHCONF02_381
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 383
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اعظم امیرقهرمانی

دانش آموخته ی کارشناس ارشد .................. دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد

محمدحسین فلاح

چکیده

پژوهش حاضر با هدف مطالعهی اثربخشی آموزش سبک مقابله اسلامی بر تنظیم هیجانی در جامعه آماری مادران کودکان مبتلابه پی کی یو منطقه 6شهر تهران در سال 1394و در نمونه ای به حجم 38نفر که با استفاده از نمونه گیری در دسترسانتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه 19نفری کنترل و آزمایش جایگزین شدند، اجرا شد. روش پژوهش نیمه آزمایشی بهصورت پیش آزمون– پس آزمون با گروه گواه بود. ابزار سنجش پرسشنامه استاندارد اندازه گیری راهبردهای تنظیم هیجان گراسو جان، و پرسشنامه تنظیم دشواریهای هیجانی برای ارزیابی دشواری های موجود در تنظیم هیجانی، با اعتبار و روایی مناسببوده است. متغیر مستقل نیز سبک های مقابله ای اسلامی بود که طی یک دوره آموزش 10جلسه ای پیرامون رهنمودهای قرآن،احادیث سخنرانیهای مذهبی و زندگی نامه ائمه اطهار (ع) در گروه آزمایش اعمال گردید. تجزیه و تحلیل داده های به دستآمده، با استفاده از نرم افزار SPSSدر سطح توصیفی با بهره مندی از جداول توزیع فراوانی ( شامل فراوانی، درصد فراوانی ودرصدفراوانی تراکمی) و نمودار و در سطح استنباطی نیز با روش تحلیل کوواریانس ضمن کنترل آماری اثرات پیش آزمون بهمقایسه ی پس آزمون دو گروه آزمایش و گواه پرداخته شد. خلاصه یافته های پژوهش حاضر نشان می دهد که از بین 10متغیرمورد بررسی در پیش آزمون و پس از اجرای دوره آموزش مهارت های مقابله ای اسلامی(درپس آزمون) 8متغیر تغییراتمعناداری نشان داده اند (p< 0/01 )که عبارتند از : 1)دشواری های تنظیم هیجانی 2)تنظیم هیجانی 3)عدم پذیرش پاسخ هایهیجانی 4)دشواری های کنترل تکانه5 )فقدان آگاهی هیجانی 6)شفافیت هیجانی 7)ارزیابی مجدد هیجانات 8)عدم سرکوبیهیجانات همچنین دو متغیر تفاوت معناداری مشاهده نشد (p> 0/05 )که عبارتند از 1)دشواری های دست زدن به رفتار هدفمند2)دسترسی محدود به راهبردهای تنظیم هیجانی همچنین در تمامی فرضیه ها، تمامی مفروضه های ششگانه ی لازم برایاجرای تحلیل کوواریانس شامل نرمال بودن توزیع نمرات، همبستگی های بین همپراش ها، خطی بودن، شرط همسانی واریانسها، و همگنی شیب رگرسیون، مورد بررسی قرار گرفته و تمامی شرایط برای اجرای تحلیل کوواریانس مهیا بوده است

کلیدواژه ها

سبک مقابله اسلامی، دشواری های تنظیم هیجانی، تنظیم هیجانی، ، PKU

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.