بررسی انتشار گازهای آلاینده ناشی از مصرف سوخت های فسیلی در صنایع استان گلستان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مخاطرات طبیعی و بحران های زیست محیطی ایران، راهکارها و چالش ها
  • کد COI اختصاصی: ICINH01_305
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 656
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد محمودی چناری

کارشناس ارشد مهندسی بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی گلستان

رمضانعلی دیانتی تیلکی

دکترای بهداشت محیط، دانشیار گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی مازندران

حمید ایمری

کارشناس بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی گلستان

چکیده

زمینه و هدف: صنایع از جمله بزرگ ترین تولید کنندگان گازهای آلاینده می باشند محاسبه ضرایب انتشار یکی از روش های ساده و کم هزینه برای ارزیابی میزان آلایندگی حاصل از منابع آلاینده می باشد.در این بررسی 232 صنعت استان گلستان مورد ارزیابی قرار گرفته است.مواد و روش ها: در این مطالعه از طریق مجاری اداری و قانونی به شرکت شهرک های صنعتی استان گلستان ، اداره کل صنعت و معدن و تجارت و شرکت های گاز و نفت استان مراجعه و اطلاعات مرتبط با مصرف سوخت در صنایع استان اخذ گردید.سپس با استفاده از فاکتور انتشار و بکارگیری استانداردهای جهانی و استاندارد های داخلی ایران، که روشیساده جهت برآورد آلاینده های منتشره از صنایع می باشد، میزان آلودگی هایی که از صنایع به محیط وارد می گردد، تعیین گردید.یافته ها: بیشترین مقدارSO2 از نفت کوره منتشر می شود بر این اساس نفت کوره سالانه 6/1661 تن گاز دی اکسیدگوگرد را وارد محیط می نماید که سهمی معادل 72 % از کل انتشار سالانه این گاز را در بر میگیرد. بیشترین مقدار اکسیدهای نیتروژن و مونوکسیدکربن از مصرف گاز طبیعی در صنایع حاصل می شود که به ترتیب رقمی معادل 2/1112 و 6/162 تن در سال را شامل می شود. بیشترین هیدروکربن های منتشره مربوط به گاز طبیعی و نفت کوره می باشد. سهم هر کدام از این سوخت های مصرفی در تولید این آلاینده به ترتیب برابر 7/19 و 1/11 تن در سال می باشد.نتیجه گیری: احتراق گاز طبیعی و نفت در کارخانه سیمان و در درجات بعدی در کارخانجات آجرپزی و صنایع لبنی، حداکثر آلاینده ها را وارد محیط می نماید. بیشترین آلاینده های منتشره ناشی از احتراق نفت گاز مربوط به صنعت راه سازی و ساختمان سازی و در درجات بعدی مربوط به سنگ شکن ها و کشتارگاه های استان می باشد.

کلیدواژه ها

کارخانجات، سوخت های فسیلی، گازهای آلاینده، فاکتور انتشار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.