مکانیابی مخاطرات جوی به روش درون یابی AHP ، FUZZY محدوده مورد مطالعاتی استان گلستان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مخاطرات طبیعی و بحران های زیست محیطی ایران، راهکارها و چالش ها
  • کد COI اختصاصی: ICINH01_223
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 442
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماعیل شاهکویی

الهه رجب پور

چکیده

هدف اصلی ازین مقاله، پهنه بندی مخاطرات جوی به روش درون یابی، AHP ، FUZZY و GAMA می باشد. برای این منظور از داده های هواشناسی کشور در مقیاس روزانه و ماهانه برای تعداد 03 ایستگاه هواشناسی در محدوده استان گلستان برای دوره ی 2791-1322(07سال( استفاده شده است. درین تحقیق از داده های بارش، دما ، رطوبت و باد استفاده شده است، با استفاده از روش درون یابی و تحلیل سلسله مراتبی AHP ، FUZZY به رتبه بندی پرمخاطره ترین و کم خطر ترین در کل سطح استان در محیط GIS و Expertchoice پرداختیم. در نهایت، با تهیه نقشه نهایی به این نتیجه رسیدیم شهرستان های مینودشت، آزادشهر، کلاله و گنبد کاووس با بیشترین امتیاز جزو پرمخاطره ترین ها و شهرستان های رامیان، گرگان،کردکوی و علی آباد و بندر گز با کمترین امتیاز جزو کم خطرترین شهرستان ها محسوب می شوند.

کلیدواژه ها

استان گلستان، درون یابی، سلسله مراتب AHP، FUZZY، Expertchoice ، مخاطرات جوی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.