بررسی روندتغییرات اقلیمی بارش به روش من کندال مطالعه موردی:شهرستان خوی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مخاطرات طبیعی و بحران های زیست محیطی ایران، راهکارها و چالش ها
  • کد COI اختصاصی: ICINH01_055
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 537
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه امیرپور

دانشجوی کارشناسی ارشد اقلیم شناسی، دانشگاه پیام نور،سقزایران

معصومه امیرپور

دانشجوی کارشناسی ارشد اقلیم شناسی، دانشگاه پیام نور،سقزایران

ناهید اسمعیلی

دانشجوی کارشناسی ارشد اقلیم شناسی، دانشگاه پیام نور،سقزایران

چکیده

بارش یکی از عناصر پیچیده و حیاتی جو زمین است که بهطور مستقیم در چرخه هیدرولوژی دخالت دارد و بعنوان یک متغیرتصادفی دارای تغییرات زمانی و مکانی معنیداری است. در ضمن بارش از عوامل مهم در مدیریت حوزههای آبخیز، انواع پروژه هایکشاورزی و صنعتی میباشد که تغییر در الگوی پراکنش و میزان آن بهویژه روند کاهشی آن میتواند اثرات جبران ناپذیری در پیداشته باشد. از سوی دیگر در راستای مباحث تغییر اقلیم که در سرتاسر جهان مطرح میباشد، بررسی عامل بارش و دما بعنوان یکعامل بسیار تغییر پذیر و تأثیر گذار در هر منطقه، در اولویت قرار دارد. در این پژوهش به بررسی روند 55 ساله شهرستان خوی1334 تا 1349 (در سری زمانی ماهانه و سالانه طی سالهای 1406 تا 2619 پرداخته شده است.در این راستا با استفاده از روش رتبه ایی من کندال در سری زمانی ماهانه و سالانه ،سعی در شناسایی روند و سپس نوع و زمان آنها شده است.نتایج حاصل از تحقیق نشان می دهد که در این ایستگاه مقدار باران سالانه روند نزولی نشان می دهد. همانطور از نمره Z محاسبه شده مشخص است 18.0 روند منفی دارد.آماره های آزمون سن در سطوح اطمینان مورد بررسی متوسط بارش سالانه ایستگاه خوی نشان داد که بارش در هر سال چیزی در حدود 18364 - درصد کاهش داشته است.از نظر روند ماهانه ژانویه ،فبریه،مارس، آوریل،می،ژوئن ،اکتبر،دسامبرو همچنین میانگین سالانه روندی منفی دارد درحالی که ماه های جولای، آگوست، سپتامبرونوامبر روندی مثبت دارند

کلیدواژه ها

آزمون منکندال، بارش، روند تغییرات بارش، آزمون سن، تغییر اقلیم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.