روشی حافظه دار برای جایگزینی درایه های جدول جریان با هدف کاهش سربار کنترلر در شبکه های مبتنی بر نرم افزار

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی فناوری اطلاعات ودانش
  • کد COI اختصاصی: ICIKT08_159
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 583
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیما ملکی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی فناوری اطلاعات، دانشکده مهندسی، دانشگاه بوعلی سینا همدان

مهدی عباسی

استادیار مهندسی کامپیوتر دانشکده مهندسی، دانشگاه بوعلی سینا همدان

محمد نصیری

استادیار مهندسی کامپیوتر دانشکده مهندسی، دانشگاه بوعلی سینا همدان

چکیده

ایده شبکه های مبتنی بر نرم افزاربا این هدف که کل شبکه به صورت یک موجودیت قابل برنامه ریزی مدیریت شود، ارائه شده و در حال توسعه است. پروتکل OpenFlow بعنوان پروتکلی مطرح در این زمینه، با بهره گیری از کنترلر متمرکز قابل برنامه ریزی، به منظور پیاده سازی سیاست های مدیریتی موردنظر، قوانین جدید هدایت بسته ها را در مورد جریان های متمایز بسته ها تحت عنوان درایه های جریان، در جدول های جریان سوییچ های شبکه نصب می کند. جدول های جریان با وجود سرعت بالا ظرفیت محدودی دارند. بنابراین، مدت زمان نگهداری و نحوه جایگزینی درایه های مفیدتر، به چالشی مهم در این پروتکل تبدیل شده است. در نتیجه ناکارآمدی سیاست جایگزینی درایه های جدول جریان، به دلیل عدم حضور درایه های جریان متناظر با بسته های ورودی در جدول جریان سوییچ، میزان مراجعات به کنترلر جهت جایگزینی درایه های مذکور و در نتیجه تاخیر هدایت بسته ها افزایش می یابد. از همین رو، تمرکز اصلی این پژوهش، بر ارائه روشی آماری جهت جایگزینی درایه های جدول جریان است که بتواند سربار کنترلر را تا حد امکان کاهش دهد. ایده کلیدی در روش پیشنهادی آن است که از ویژگی های آماری جریان های ترافیکی موجود در جدول جهت انتخاب جریان انتخابی برای جایگزینی استفاده شود. پیاده سازی الگوریتم پیشنهادی به کمک ابزار MiniNet و مقایسه نتایج آن با الگوریتم های جایگزینی موجود، چون FIFO و Random نشان دهنده افزایش قابل توجه در نرخ برخورد در جدول جریان سوییچ Openflow بوده و برتری آن را در کاهش سربار کنترلر تایید می نماید.

کلیدواژه ها

شبکه مبتنی بر نرم افزار، جدول جریان، سوییچ OpenFlow، الگوریتم جایگزینی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.