پیامدهای کارکرد حجاب در قانون ایران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی فرهنگ و اندیشه دینی
  • کد COI اختصاصی: ICCRT02_101
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 473
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سکینه جعفری فر

مقطع کارشناسی ارشد، رشتهی مطالعات زنان، گرایش زن وحانواده

حسین بزرگ نژاد

استاد راهنما

چکیده

در این پژوهش به معرفی الگویی تحت عنوان بازنگری و اصلاح تبصره ماده 638 ق .م.ا. برای بهتر شدن وضعیت حجاب در قانون ایران پرداخته شده است پس از پیروزی انقلاب اسلامی یکی از مهمترین مسائلی که مورد مناقشه و مناظره مسئولین قرار گرفت بحث قانونی بودن حجاب در ادارات دولتی و دانشگاه ها بود. شاید بتوان آن را دستاورد حضور زن مسلمان در عرصه اجتماع دانست این طرح توسط رهبران دینی و قانونگذاران تصویب و به قانون حکومتی تبدیل شد. رعایت حجاب اسلامی برای زنان مسلمان از مسائلی است که تمام فقهای شیعه و سنی بر آن اتفاق نظر دارند و تردیدی در آن نیست و مهمترین دلیل وجوب حجاب آیات الهی است؛ اماسحن در حد و میزان حجاب شرعی ونحوه مقابله حکومت با این ارزش و هنجار دینی و ملی است.این تحقیق با نگاه جامعه شناسی وبا هدف آینده پژوهی ضمن بررسی وضعیت فقهی و حقوقی حجاب در ایران که در حوزه مطالعات زنان می باشد به شناسایی پیامد های اجرای تبصره ماده 638 قانون مجازات اسلامی پرداخته است پژوهش از نوع توصیفی و تحلیلی است و از روش دلفی برای گردآوری اطلاعات استفاده شده است. مهمترین نتایج حاصله عبارت است از: 1 بهبود امنیت فرهنگی و اجتماعی با کارکرد حجاب در نو اندیشی دینی 2 بی حجابی از منظر جامعه شناختی عمل انحراف و کجی است 3 بازتولید گفتمان حکم دینی حجاب برای جوانان ونوجوانان در مبارزه با تهاجم فرهنگی وخرده فرهنگ ها 4 تقویت رویکرد اخلاقی به حکم دینی حجاب والگو سازی مناسب از طریق رسانه ملی و سینما 5 بازنگری و اصلاح تبصره ماده 638 ق .م.ا.

کلیدواژه ها

حجاب، قانون، پیامد، الزام، حد شرعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.