مقایسه نیم رخ های شناختی فکر راهبردهای کنترل فکر و نشخوار فکری در زنان عادی و قربانی همسر آزاری مراجعه کننده به مرکز پزشکی قانونی خراسان جنوبی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس سراسری دانش و فناوری علوم تربیتی مطالعات اجتماعی و روانشناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: ESPCONF02_163
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 488
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اعظم زغیبی زاده

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی، دانشگاه آزاد بیرجند

قاسم آهی

استادیار گروه روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند

فاطمه شهابی زاده

استادیار گروه روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند

چکیده

زمینه و هدف: در میان انواع خشونتها اعم از خانوادگی، اجتماعی و دولتی، خشونتهای خانوادگی یک آسیب جدی اجتماعی است که با وجود پیشرفتهای فرهنگی و فکری همچنان در جامعه خودنمائی میکند. این نوع خشونت درابعاد مختلف فرهنگی رخ میدهد و به طبقه خاصی اختصاص ندارد و خشونت خانگی منجر به آسیب های جدی در جامعه منجر میشود . لذا پژوهش حاضر با هدف مقایسه نیم رخ های شناختی فکر در زنان عادی و آزاردیده مراجعهکنند به مرکز پزشکی خراسان جنوبی انجام شدروش پژوهش توصیفی ازنوع علی مقایسه ای بود جامعه اماری این پژوهش شامل دوگروه ازار دیده و عادی بود گروه ازاردیده را کلیه زنان مراجعه کننده به پزشکی قانونی خراسان جنوبی که طبق نظر پزشکان قانونی و پس ازمعاینات فیزیکی و جسمی به عنوان ازاردیده مشخص شدند دربازه زمانی 2ماهه همچنان 66 نفر تشکیل میداد گروه عادی نیز ازبین زنان عادی مراجعه کننده به پزشکی قانونی انتخاب شدند برای انتخاب زنان ازاردیده باتوجه به کوچک بودن جامعه کلیه افراد ازاردیده که تمایل به شرکت درپژوهش را داشتند به عنوان نمونه انتخاب شدند 66نفر و گروه عادی نیز به همان تعداد ازبین زنان عادی مراجعه کننده به پزشکی قانونیکه به لحاظ ویژگیهای جمعیت شناختی ازقبیل سن تحصیلات شبیه نمونه ازاردیده بودند انتخاب شدند خشونت خانوادگی ریشه در نقش تأمینات حقوقی دولت برای شهروندان در زمینه های حقوق مدنی سیاسی از یکسو و حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی از سوی دیگر دارد.

کلیدواژه ها

راهبردهای کنترل فکر، نیمرخهای شناختی فکر، زنان آزاردیده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.