بررسی اثر روش مبتنی بر IT بر انگیزش و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان در درس علومتجربی پایه پنجم دبستان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم تربیتی و روانشناسی، مطالعات اجتماعی و فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: EPSCONF04_223
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 451
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد رازقی

کارشناس ارشد دانش گاه آزاد اسلامی واحد قاین مدیرآموزگار،آموزش و پرورش شهرستان زیرکوه

چکیده

آموزش، رکن اصلی در توسعه پایدار هر کشور است و آموزش الکترونیکی، امروزه از جدیدترین، مؤثرترین و مطمئنترین روشها در توسعه آموزشهای فردی و سازمانی است .در سالیان اخیر فناوریهای اطلاعات و ارتباطات، بیشترین تأثیر را در حیات بشریت داشتهاند. دنیای ارتباطات و تولید اطلاعات به سرعت در حال تغییر بوده و داده و اطلاعات به سرعت و در زمانی غیرقابل تصور به اقصی نقاط جهان منتقل و در دسترس استفادهکنندگان قرار میگیرد. بدون شک مهمترین و در عین حال بزرگترین پیشرفت در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات به ابداع اینترنت، برمیگردد. استفاده از این الگو در کلاس باعث افزایش بازدهی یادگیری و همچنین بهبود نگرش دانش آموزان به مدرسه و افزایش انگیزه تحصیلی آنان شده است ؛که در این تحقیق مفصل به آن پرداخته می شود.جامعه تحقیق دانش آموزان پایه ی پنجم آموزش و پرورش شهرستان زیرکوه بودند. 80 نفر از جامعه آماری به صورت تصادفی انتخاب شدند این نمونه 80 نفری به طور تصادفی در دو گروه 80 نفری شاهد و آزمایش مورد آزمون قرار گرفتند.روش تدریس استفاده از IT بر روی گروه شاهد و سخنرانیبر روی گروه گواه انجام شد.آزمون انگیزش محقق ساخته و آزمون پیشرفت تحصیلی معلم ساخته بودند.به منظور تجزیه و تحلیل از تحلیل واریانس استفاده شد.نتایج حاصل حاکی از تاثیر روش یادگیری مبتنی بر it بر پیشرفت تحصیلی و همچنین افزایش انگیزش تحصیلی بود؛این نتایج با نظریات ارائه شده و پژوهش های انجام شده در این زمینه همخوانی دارد.اجرای روش های مبتنی بر آی تی در کلاس،همکاری معلمان و مدیران مدارس و از همه مهمتر همکاری برنامه ریزان درسی در سطح کلان را می طلبد.

کلیدواژه ها

هوشمند سازی،نگرش،انگیزش تحصیلی،پیشرفت تحصیلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.