بررسی نظریهها و مکاتب جامعهشناسی در برنامهریزی درسی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم تربیتی و روانشناسی، مطالعات اجتماعی و فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: EPSCONF04_124
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 897
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حیدر شمس الدینی مطلق

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی درسی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

وحید شمسالدینی لری

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی درسی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

احمد عربی جونقانی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی درسی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

جامعهشناسی صرفاً پدیدههای اجتماعی را توصیف نمیکند، بلکه در پرتو نظریههایش به تبیین پدیدهها نیز میپردازد تا امکان نگاه ژرفتر به جامع ه و م سائل آن را ب رای م ا ف راهم کن د. در نظام آموزشوپرورش، برنامه درسی اصلیترین عنصر و بنیادیترین ابزار برای فراهم آوری دانش، تجربه و مهارت دانشجویان برای عرضه خدمات به جامعه است. نظامهایآموزشی رسالتها و اهدافی دارند که تعامل و یکپارچگی مؤلفهها و عناصر برنامه برای رسیدن به آنها ضروری است. مکتب اومانی سم محور وا صالت را به ان سان میدهد و برای خداوند هیچ اهمیتتی قائل نی ست و محور ا صلی این مکتب انسان واقع میشود. مکتب سوسیالیسم به دنبال عدالت اجتماعی و برادری و لغو مالکیت خصوصی و دولتی کردن اقتصاد است ولی نظامسرمایهداری به دنبال خ صو صی کردن اقت صاد ا ست. مکتب فرانکفورت بر این اعتقاد ا ست که مهارتهای انتقادی، تحلیل ارزشها و آگاهی از مسائل سیاسی و اجتماعی را در برنامهدرسی بگنجانند و دانشآموزان در قالب برنامهدرسی مسائل حکومتی و ملی را به چالش بکشاند. دیدگاه کارکردگرا در مورد جامعه توجه خود را به روشی معطوف میدارد؛ که بهموجب آن اجزای گوناگون جامعه حفظ ثبات کل نظام اجتماعی دارای کارکرد یا تأثیر مثبت میبا شد. مکتب نا سیونالی سم یا ملت باوری، نوعی آگاهی جمعی است، یعنی آگاهی به تعلق به ملت. این آگاهی را آگاهی ملی میخواننددر همین راستا در این پژوهش به بررسی نظریهها و مکاتب جامعهشناسی در برنامهریزی درسی پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

ناسیونالیسم، سوسیالیسم، مکاتب جامعهشناسی، برنامهریزی درسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.