کرویت در هندسه گنبد سلطانیه

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مهندسی عمران با رویکرد تکنولوژی های نوین
  • کد COI اختصاصی: CEANT01_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 588
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده مهسا جمالی

دانشجوی کارشناسی گروه معماری، واحد نور،دانشگاه آزاد اسلامی، نور، ایران

سیامک نیری فلاح

استادیار گروه معماری، واحد نور، دانشگاه آزاد اسلامی، نور، ایران

چکیده

استفاده از هندسه در معماری و هنر اسلامی – ایرانی سابقه ای طولانی داشته، بگونه ای که کیفیت هندسه بکار رفته دراین آثار برای دستیابی به تناسبات ایده آل، حس تقدس و معنویت مورد استفاده قرار می گرفته است. در این راستا هدفاین مطالعه بررسی ماهیت کرویت گنبد سلطانیه برای ایجاد فضایی مذهبی بوده است. لذا با روش توصیفی تحلیلی و بابهره گیری از ابزار لازم برای گردآوری مستندات و اطلاعات از طریق کتابخانه ای اقدام گردیده است.یافته های اینتحقیق نشان می دهند که هندسه مقدس به عنوان ابزار شکل دهنده فضا در بناهای اسلامی نقش فعالی داشته و معمار بابهره گیری از آن فضاهایی الهی – انسانی خلق می نموده است. زیرا حرکت منظم و ملایم خطوط منحنی در کرویتبکارگرفته شده در هندسه این بناها، استفاده کننده را یاری می نمود تا تقدس فضا را درک کند. این درک دوسویه هماناصل شکل گیری پیوستگی انسان و فضا بوده است.

کلیدواژه ها

کرویت، هندسه مقدس، گنبد سلطانیه، پیوستگی فضایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.