ارزیابی تغییرات کاربری اراضی شهری با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) (مورد:بخش مرکزی شهراردبیل)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس سالانه پژوهش های معماری، شهرسازی و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: AUUM01_218
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 635
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فضل اله اسمعیلی

استادیار گروه جغرافیای دانشگاه پیام نور،صندوق پستی 3697-19395تهران -ایران

مهدی خداداد

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیاوبرنامه ریزی روستایی، دانشگاه گلستان

مهناز اکبری

دانشجوی دکتری جغرافیاوبرنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان

چکیده

بخش مرکزی شهر اردبیل که هسته اولیه شهر را شکل می دهد از اوائل سده حاضر بر اثر تحولات صورت گرفته دچار تغییر و تحول در بافت و کالبد خود شده است . با تبدیل این شهر به مرکز استان ، مراکز اداری و سیاسی استان در این شهر تمرکز یافته اند که منجر به تغییرات کاربری در بخش مرکزی شهر گشته است. از اینرو این مقاله قصد دارد تا با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیائی ( GIS ) به روند تغییرات کاربری اراضی در بخش مرکزی شهر اردبیل بپردازد . بعد از تهیه و ورود اطلاعات پایه به سیستم اطلاعات جغرافیائی ( GIS ) با استفاده از توابع Cell Statices روند تغییرات کاربری بدست آمد .در نتیجه تغییرات صورت گرفته از مساحت کاربری مسکونی کاسته شده و در عوض به مساحت کاربری های تجاری ، اداری و فضای سبز افزوده شده است.بررسیها درزمینه تغییرکاربریهادربخش مرکزی اردبیل حاکی ازآنست که عامل اصلی در تغییرات کالبدی بخش مرکزی اردبیل را می توان در خیابان کشی هایی که اوج آن از سال 1346 شروع و تا سال 1359 در بخش مرکزی ادامه می یابد جستجو کرد . با وجود تغییراتی که در بخش مرکزی انجام گرفته ، کاربری تجاری مساحت اش افزایش یافته و بدنبال خیابان کشی ها کاربری تجاری به کناره خیابان ها کشیده شده است . کاربری مذهبی تغییری نیافته است و ساختار کالبدی محلات قدیمی در این بخش از شهر بر هم خورده است .

کلیدواژه ها

تغییرات کاربری ، کاربری اراضی ، تابع Cell Statices ، بخش مرکزی ، سیستم اطلاعات جغرافیائی ، اردبیل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.