اثر مصرف حاد مکمل کورکومین (500 میلیگرم) بر شاخصهای آسیب عضلانی متعاقب یک جلسه فعالیت مقاومتی در مردان ورزشکار دانشگاهی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش ملی علوم کاربردی ورزش و تندرستی
  • کد COI اختصاصی: ASSF01_211
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 671
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوطالب پاسبانی

دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزش دانشگاه سمنان

محسن ابراهیمی

عضوهیئت علمی دانشگاه سمنان

رضا جمشیدی

عضوهیئت علمی دانشگاه سمنان

چکیده

مقدمه: هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی اثر مصرف mg 500 کورکومین و انجام یک جلسه فعالیت مقاومتی با وزنه آزاد بر شاخصهای آسیب عضلانی ( AST, ALT, LDH و CK (در مردان جوان ورزشکار بود. روششناسی: به این منظور 20 نفر از دانشجویان پسر رشتهی تربیت بدنی (سن 43/1-50/21سال، قد 67/6±30/176)cm ،(وزن001/6±4/69) kg (و شاخص توده بدن 20/2±4/22) m2/kg ((داوطلبانه در این تحقیق شرکت کردند. آزمودنیها به صورت تصادفی در دو گروه دارونما (10=n (و کورکومین (10=n (تقسیم شدند. یک ساعت قبل از انجام فعالیت مقاومتی، آزمودنیها به صورت دوسوکور مکمل کورکومین (500 میلی گرم) و دارونما (آرد) را مصرف کردند. فعالیت مقاومتی شامل یک مرحله تمرین دایرهای در پنجایستگاه و هر ایستگاه شامل 3 نوبت بود که هر نوبت با 75 درصد یک تکرار بیشینه (1RM (در هشت تا 10 تکرار انجام شد. نمونههای خونی در 4 مرحله برای تعیین شاخصهای آسیب عضلانی جمعآوری شد. برای مقایسه تغییرات دادهها از تحلیل واریانس مکرر و تعقیبی بونفرونی استفاده شد. نتایج: نتایج نشان داد سطوح سرمی AST, ALT, LDH و CK بلافاصله پس از یک جلسه فعالیت مقاومتی در هر دو گروه کورکومین و دارونما نسبت به قبل از آن به صورت معناداری افزایش پیدا کرد. اما این تغییرات در گروه تجربی در مقایسه با گروه کنترل .(S0/05) نبود معنادارنتیجهگیری: بر اساس یافتههای تحقیق حاضر میتوان نتیجه گرفت که احتمالا0 مکمل سازی کورکومین نمیتواند آسیب عضلانی را مهار کرده و از افزایش AST, ALT, LDH و CK متعاقب یک جلسه فعالیت مقاومتی جلوگیری نماید.

کلیدواژه ها

شاخصهای آسیب عضله، کورکومین، فعالیت مقاومتی،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.