مقایسه عزت نفس و نحوه گذراندن اوقات فراغت دبیران بازنشسته شهرستان سنندج با تأکید بر فعالیت بدنی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش ملی علوم کاربردی ورزش و تندرستی
  • کد COI اختصاصی: ASSF01_120
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 348
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیرا علی آبادی

عضو هیات علمی گروه تربیت بدنی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج،ایران

آرزو رشیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج،سنندج،ایران.

شادی رستمی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج، سنندج، ایران.

چکیده

اوقات فراغت به عنوان یک پدیده و حتی گاهی اوقات در بعضی جوامع به عنوان ی ک مسئله فرهنگی ، اجتماع ی ، اقتصادی و حتی سیاسی موضوع مشترک بین تمامی قشر های جامعه است .نیاز به اوقات فراغت مربوط به قشر خاصی نیست و تمام اقشار از هر سن ی را در بر میگیرد پس لازم است در باره ی نحوه گذران اوقات فراغت تدابیری سودمند اندیشیده شود این آماده سازی نیاز به برنامه ر یزیجهت استفاده بهینه ار اوقات فراغت دارد(شریفیان ، اخوی راد ، 1376:6. (از سوی دیگر عزت نفس ارزشیابی مداوم شخص نسبت به ارزشمندی خویشتن خود است (حیدرنیا،1348 .(به نظر کوپر اسمیت(1967 (احساس ارزشمند ی از توانا یی ها ی خود ، عزت نفس نامیده می شود. همچنین عزت نفس درجه ی تصویب ، تأیید و ارزشمندی است که شخص نسبت به خود احساس می کند (بیابانگرد ، 1384 .(محققان نشان داده اند که عزت نفس بالا منبع حمایتی عمده ای است که افراد میتوانند در مقابل رو ی داد ها ی منف ی زندگی روزمره از آن استفاده نمایند (دامونت و پرووست،1999 .(مطالعات جامعه شناختی اخیر نشان داده اند که جامعه ا ی ران به سمت ی کجامعه سالمند حرکت می کند. بنابراین ، ویژگی های کار در این جامعه اهمیت یافته که مهم ترین آن بازنشستگ ی است که دارا ی محاسن ( مثلا تفکر عمیق تر درباره مفهوم و معنای زندگی ) و معایبی (مثلا فشار مالی و نشانگان خستگ ی است.(گل پرور و همکاران 1390 .( ورزش و فعالیت بدنی به عنوان یکی از بهترین و سالم ترین وسیله برای غنی کردن اوقات فراغت اقشار مختلف جامعه خصوصا کارکنان دستگاه های مختلف به شمار می روند(کاستیلو و اتال،2011 .(در پژوهشی تحت عنوان جایگاه اوقات فراغت مردم ا یران بیانمی کند که ورزش وتفریحات سالم در زمان اوقات فراغت، علاوه بر سلامت جسمی و روانی شخص موجب افزایش کارآ یی، عزت نفس، بهره وری و صرفه جویی در هزینه های درمانی میشود(تندنویس،1381.(با توجه به اهمیت موضوع محققین در صدد آن برآمدند که عزت نفس و نجوه گذران اوقات فراغت دبیران بازنشسته در شهرستان سنندج را با ناکید بر فعالیت بدنی مورد بررسی قرار دهد .

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.