شناسایی اولین جدایههای باسیل پاراتوبرکلوزیس در بز و گوسفند از ناحیه مرکزی ایران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک، دوره: 28، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_VTJ-28-4_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 457
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرحسین شاهمرادی

عضو هیات علمی بخش تحقیقات دامپزشکی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان

کیوان تدین

عضو هیات علمی بخش واکسنهای هوازی موسسه رازی کرج

وحید نعمان

عضو هیات علمی بخش تحقیقات دامپزشکی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان

روح الله کشاورز

عضو هیات علمی موسسه رازی کرج

چکیده

در این بررسی، بر روی نمونه های مدفوع دامهای مشکوک به بیماری پاراتوبرکلوزیز و نیز تعدادی از دام های سالم منطقه سمیرم، براساس پروتکلهای مورد تایید OIE ،عملیات کشت میکروبی درمحیط هرولدز اگ با مایکوباکتین و نیز محیط هرولدز اگ بدون مایکوباکتین انجام گردید سپس کشتها درانکوباتور قرار داده شد و بطور هفتگی کنترل وثبت اطلاعات انجام گردید.از کلنیهای رشد یافته، گسترش، رنگ آمیزی)ذیل–نلسون(و بررسی میکروسکوپیک بعمل آمد،سپس از نمونه های مثبت میکروسکوپی، کشت مجددساب کالچر شد و در نهایت آزمونهای مولکوالر)PCR )بر روی نمونه های مثبت جهت تعیین شناسایی وهویت انجام شد. در طول انجام این بررسی تعداد 68 نمونه از بز و گوسفند منطقه سمیرم اخذ شد که90 %آنها دارای نشانی های بالینی مشکوک به بیماری یون بودند. در نهایت از 11 نمونه باسیل اسید فست یون جدا شد که پس از کشت های مجدد و رسیدن به حجم مناسب باکتری، آزمون ملکولار زیر انجام گرفت. با استفاده از پرایمرهای IS900 ،مشخص شد که تمامی باسیلهای رشد کرده متعلق به جنس مایکوباکتریوم اویوم تحت گونه پاراتوبرکولوزیس میباشندکه پس از الکتروفورز محصول PCR برروی ژل و مشاهده باندی به اندازه bp 400 مورد تایید تشخیص نهائی قرار گرفت.

کلیدواژه ها

مایکوباکتریوم پاراتوبرکلوزیس، بیماری پاراتوبرکلوزیس، بیماری یون،گوسفند وبز، پی سی آر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.