بررسی توپوگرافیک هایپودرموزیس میازیس درگاوهای کشتار شده در کشتارگاه ارومیه

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک، دوره: 24، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_VTJ-24-4_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 509
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

روح الله لامعی

دانش آموخته دکترای دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه

محمدجواد قراگوزلو

استاد گروه پاتوبیولوژی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران

امیر امنیت طلب

استادیار گروه پاتوبیولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه

چکیده

هایپودرموزیس،به آلودگی اندام ها یا بافتهای حیوانات میزبان به مراحل نوزادی دیپترا گفته می شود که معموالً کرمینه یا گراب نامیده می شود. bovis Hypoderma و lineatum.H از مهم ترین مگس های مسبب هایپودرموز در گاوان می باشد. از آنجایی که در برنامه های کنترل و پیشگیری از بیماری از پاشدن انواع حشره کش ها و تجویز زیر جلدی آیورمکتین استفاده می شود و از آنجایی که تماس دارو ها با انگل یکی از اصول درمان است،تعین بیشترین محل حضور الروهای انگل می توانددر جلوگیری از مصرف بیش از حد داروها وخطرات آن مفید باشد. در اکثر مطالعات انجام شده مرتبط با هایپودرموز بطور کلی محل حضور الروهای هایپودرما نواحی پشت گزارش میگرددبا این وجود اطالعات دقیق و مناسبی در مورد حضور الروهای .Hbovis و lineatum.H در بخش های مختلف بدن وجود ندارد.در این بررسی که در طی 9 ماه در کشتارگاه ارومیه انجام شد از 4078 الشه بازرسی شده 225الشه )52/5 درصد(آلوده به bovis.H( 88/84 درصد(و لینه آتوم )12/15 درصد(تشخیص داده شد که بیشترین شیوع آن در سیستم پرورشی سنتی 89/56 درصد )27/95 درصد بوویس،73/4 درصد لینه آتوم( و در سمت راست بدن 57/47 درصد )73/86 درصد بوویس،27/13 درصد لینه آتوم( و در شرایط بدنی )C.B )3تا 4 ، 8/39 درصد )12/95درصد بوویس، 88/4 درصد لینه آتوم( و در عضالت طویل پشتی،کمری و شکمی )63/52 درصد(تعین گردید.از اینرو تکیه بر این چنین مطالعاتی می تواند در اجرای برنامه های کنترلی و درمانی بسیار موثر واقع شود.

کلیدواژه ها

هایپودرموز، آیورمکتین، محل حضورهایپودرما

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.