شناسایی گونه های ویبریو پروبیوتیک علیه ویبریوهای بیماری زا در ماهی قزل آلای رنگین کمان

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک، دوره: 23، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_VTJ-23-3_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 387
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی اخلاقی

دانشیار بخش بهداشت و بیماری های آبزیان، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز

محمدجواد نوروزی اصل

دانش آموخته دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز

چکیده

تعداد 116 نمونه از ماهی های دریایی و رسوبات ساحلی سواحل خلیج فارس در بوشهر تهیه شد تا با کشت بر روی محیط تی سی بی اس ویبریوهای موجود جداسازی شوند. پس از انجام آزمایش های بیوشیمیایی، 30 گونه ویبریو جدا گردید که در نهایت 7 گونه Vibrioشامل .V، ordalii. V، vulnificus. V، harveyi. V، alginalyticus. V، anguillarum Vibrio Carchariae و splendidus. V شناسایی گردیدند. پاتوژنیستی گونه های جدا شده مورد ارزیابی قرار گرفت و مشخص گردید گونه های وanguillarum. V، vulnificus. V و ordalii. Vاز بیماریزایی شدیدی برای ماهی قزل آالی رنگین کمان برخوردار هستند. خواص آنتاگونیستی این گونه ها بر یکدیگر با روش استفاده از مایع باالیی کشت و همچنین روش آگار دو الیه انجام گرفت و نشان داد تعدادی از این ویبریوها اثر بازدارندگی بر دیگر گونه ها دارند. سه گونه، splendidus. V، alginalyticus. Vو harveyi.Vبطور جداگانه با غذای ماهی ها به مدت 14 روز به مقدار 109-107 استفاده شد و ماهی ها با ویبریوهای بیماری زا بروش غوطهورسازی مورد چالش قرار گرفتند. در حالیکه میزان بقاء در گروه کنترل 3/53-6/46 درصد بود، ماهی هایی که از پروبیوتیک استفاده نمودند دارای درصد بقاء 6/96-3/93 بودند که به طور معنی داری با گروه کنترل متفاوت بود )05/0 > P .)گونه های پروبیوتیکی مورد مطالعه در این تحقیق توانستند باعث تحریک سیستم ایمنی غیراختصاصی ماهی از جمله افزایش فعالیت فاگوسیتوزی و شاخص فاگوسیتوزی ماکروفاژهای کلیه و انفجار تنفسی نوتروفیل های ماهی قزل آالی رنگین کمان شوند.

کلیدواژه ها

ویبریو، پروبیوتیک، ماهی قزل آالی رنگین کمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.