پترولوژی و محیط زمین ساختی سنگ های ولکانیکی مجموعه آمیزه رنگین لردگرم بالا (شرق حاجی آباد،هرمزگان)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین همایش ملی زمین شناسی و اکتشافات معدنی
  • کد COI اختصاصی: NGMES02_083
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 766
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نجمه صفوی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه هرمزگان، گروه زمین شناسی، بندرعباس، ایران

محمد پوستی

استادیار، دانشگاه هرمزگان، گروه زمین شناسی، بندرعباس، ایران

حجت حاج حسنی

کارشناس ارشد زمین شناسی، شرکت سهامی آب منطقه ای ، اصفهان، ایران

سیدمحسن مرتضوی

استادیار، دانشگاه هرمزگان، گروه زمین شناسی، بندرعباس، ایران

چکیده

مجموعه آمیزه رنگین لردگرم بالا در استان هرمزگان در فاصله ١٢ کیلومتری شرق حاجی آباد و در قسمت جنوبی زون سنندج-سیرجان واقع گردیده است. و شامل گدازه های بازالتی، و آندزیت بازالتی، همراه مقدار کمی توده-های اسیدی تا حد واسط (آندزیت، ریولیت)، آهک های پلاژیک، رسوبات عمیق دریا (رادیولاریت و چرت) و رسوبات فلیش گونه می باشد. سنگ های بازالتی و آندزیت بازالتی از نظر کانی شناسی دارای ترکیب پلاژیوکلاز، کلینوپیروکسن (اوژیت)، آمفیبول، کانی های فرعی الیوین، اپاک، هستند. سنگ های آندزیتی دارای ترکیب کانیایی پلاژیوکلاز می باشند.کانی فرومنیزین غالب در سنگ های ولکانیکی منطقه آمفیبول می باشد که غالبا کروی شکل با حاشیه سوخته می باشد.شواهد ژئوشیمیایی موجود در سنگ های آتشفشانی منطقه مؤید ماهیت ساب آلکالن، نقش تبلور تفریقی و به مقدار کمتر آلایش ماگمایی در تکوین و تحول ماگمای آن هاست. سنگ های ولکانیکی مجموعه آمیزه رنگین لردگرم بالا از عناصر کمیاب خاکی سبک (LREE) عناصر شدیداً ناسازگار غنی-شدگی بیشتری نسبت به عناصر کمیاب خاکی سنگین (HREE) نشان می دهند. همچنین از عناصر LILE غنی-شدگی بیشتری نسبت به عناصر HFSE نشان می دهند که از ویژگی های بارز سنگ های قوس های آتشفشانی است. بر اساس نمودارهای مختلف سنگ شناختی نیز، محیط تکتونیکی منطقه بررسی شده با پهنه های فرورانش حاشیه فعال قاره ای مرتبط است.

کلیدواژه ها

آمیزه رنگین، ، لردگرم، حاجی آباد، سنگ های ولکانیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.