پتروگرافی، ژئوشیمی ومحیط تکتونیکی سنگ های آتشفشانی پساز تصادم ائوسن-اولیگوسن در منطقه گوگدرق، جنوبشرق قره چمن )آذربایجان شرقی)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین همایش ملی زمین شناسی و اکتشافات معدنی
  • کد COI اختصاصی: NGMES02_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 800
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مروت فریدآزاد

دکترای زمین شناسی- پترولوژی، عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی معدن دانشگاه صنعتی سهند تبریز

مریم قهری

کارشناس ارشد پترولوژی، کارشناس سازمان نظام مهندسی معدن استان آذربایجان شرقی

چکیده

منطقه گوگدرق در جنوب شرق قره چمن در استان آذربایجان شرقی و در امتداد جاده تبریز- میانه قرار دارد. سنگ های آتشفشانی و پیروکلاستیک موجود در این منطقه به سن ائوسن و الیگوسن بوده و تناوب گدازه مواد پیروکلاستیک نشان دهنده فعالیت متناوب آتشفشانی درمنطقه می باشد. این سنگ های آتشفشانی در امتداد گسل تبریز و بر روی کمربند آتشفشانی ترشیری-کواترنری ایران قرارگرفته اند. سنگ های موجود دراین منطقه شامل تراکی آندزیت، داسیت- ریوداست و ریولیت بوده و سنگ های پیروکلاستیک شامل لیتیک توف، برش آتشفشانی و ایگنمبریت میباشند. در نمودار عنکبوتی نرمالیزه شده به مورب، سنگ های مورد مطالعه از عناصرLILE غنی شده و از عناصر HFSE تهی شده اندکه این وضعیت شاخص سنگ های آتشفشانی وابسته به قوس است. هم چنین آنومالی منفی P در نمونه های مورد مطالعه شاخص مهم سنگ های پس از تصادم پتاسیم بالاست. براساس مطالعات ژئوشیمیایی سنگ های منطقه مورد مطالعه در محدوده سری شوشونیتی قرارگرفته و با توجه به نمودارهای تعیین الگوی محیط تکتوماگمایی، محیط تکتونیکی سنگ های مورد مطالع قوس های ماگمایی پس از تصادم می باشد.

کلیدواژه ها

قره چمن سنگ های آتشفشانی، تراکی آندزیت، سری شوشونیتی، قوس ماگمایی پس از تصادم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.