بررسی آماری حالتهای تخریب فایلهای چرخشی اندودونتیکس نیکل- تیتانیم
- سال انتشار: 1385
- محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس مهندسی پزشکی ایران
- کد COI اختصاصی: ICBME13_128
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1400
نویسندگان
دانشکده مهندسی متالوژی و مواد، پردیس دانشکده های فنی، دانشگاه تهران
دانشکده مهندسی متالوژی و مواد، پردیس دانشکده های فنی، دانشگاه تهران
دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده
نایتینول، آلیاژی شامل ترکیب بین فلزی نیکل و تیتانیم است که به دلیل ویژگی سوپرالاستیسیته و حافظه شکلی و قابلیت سازگاری زیستی، کاربرد گسترده ای در فایل های چرخشی یا مته های دندانپزشکی مورد استفاده در درمان ریشه پیدا کرده است. با وجود انعطاف پذیری بیشتر این فایل ها نسبت به انواع ساخته شده از فولاد زنگ نزن، کاهش راندمان برش، شکست و سایر عیوب قابل رویت مانند خمیدگی و پیچیدگی در طول فایل و یا ترکیبی از موارد فوق را می توان علل تخریب این فایل ها در شرایط کلینیکی دانست. در این پژوهش انواع حالت های تخریب در دو نوع متداول از فایل های چرخشی، به نام های Hero و ProFile به کمک روش های مطالعه ساختاری، بررسی های میکروسکوپی و اندازه گیری طول از دست رفته توسط پروفایلومتر مورد بررسی قرار گرفته است. بر اساس نتایج به دست آمده در هر دو دسته از فایل های تخریب شده، تعداد فایل هایی که به طور همزمان دچار تغییر شکل و شکست شده اند، بیشترین درصد فایل های تخریب شده را به خود اختصاص می دهند. همچنین اندازه گیری طول از دست رفته در فایل های شکسته حاکی از شکست فایل های ProFile در طول های کوچکتر است. نتایج بدست آمده بر اساس طراحی فایل های مذکور مورد بحث قرار گرفته است.کلیدواژه ها
نایتینول، فایل های چرخشی درمان ریشه، مته های دندانپزشکی، تخریب، تغییر شکل پلاستیکمقالات مرتبط جدید
- کاشت یون در نیمه رساناها: تاریخچه، فرایند، اثرات، کاربردها، چالش ها
- تخمین نفوذ مس در نوارهای لبه ای با استفاده از شبکه های عصبی عمیق
- آینده ی تولید غذا با اینترنت اشیاء
- پیشرفتهای نوین در یکپارچه سازی فرآیند دوقطبی در فناوری های میکروالکترونیک
- آخرین پیشرفتها در فناوری کاشت یون در سیلیکون کاربید و گالیوم نیترید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.