«ساخت و ساز» بدون «هویت»، «هویت» بدون «ساخت و ساز»

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی دستاوردهای نوین پژوهشی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: UPUE03_221
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 831
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عرفان خصم افکن نظام

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر ایران

افشین کوکبی

دکتری شهرسازی مربی گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر

چکیده

در گذشته نه چندان دور شهرها و سایر مجتمع های زیستی ایران در حد امکان از تطابق زیست با جغرافیا می توان به بادگیرها الگوی حیاط مرکزی و.. اشاره کرد در حال حاضر فرایند ساخت و ساز در ایران کمترین توجه را به بستر و شرایط جغرافیا خودناشن می دهد این در حالی است که شرایط و ویژگی های خاص منحصر به فرد و متنوع جغرافیایی ایران امکانات بسیار مناسبی را جهت ترویج الگوی معماری پایدار در فآیند ساخت و طراحی در اختیار جامعه حرفه ای قرار می هد در این مقاله تلاش شده تا به این سه پرسش پاسخ داده شود: 1. دلایل اصلی این رویکرد ناپایدار در عرصه توسعه شهری و به خصوص «ساخت و ساز شهری» چیست:؟ 2. علل نارسایی و عدم کفایت «نظام موجود ساخت و ساز» بطور اعم و «ساخت و ساز شهری» بطور اخص در کجا باید جستجو کرد؟ 3. ضمن طبقه بندی مسائل و مشکلات فرآیند ساخت و ساز در ایران چه رهنمودهایی را باید به منظور اصلاح فرایند« ساخت و ساز» پیشنهاد داد؟ ساختار اصلی این پژوهش در قالب پژوهش تحلیل محتوا با روشی تفسیری تاریخی از طریق گردآوری و توصیفی اطلاعات مبتنی بر مطالعات کتابخانه ای صورت پذیرفته است ابتدا برای شناخت صحیح از موضوع به تعاریف جامعه از «ساخت و ساز» مهندسی ساخت و ساز پرداخته می شود و سپس پروسه بوجود آمدن «ساختن بدون معماری ، ساختن بدون مهندسی» در نظام موجود ساخت و ساز در فضای شهری ایارن در نیم قرن اخیر مورد بررسی و واکاوی قرار می گیرد و ضمن طبقه بندی مسائل و مشکلات فرآیند «ساخت و ساز» راهکارهایی در جهت بهبود شرایط ارائه می شود.

کلیدواژه ها

معماری و هویت شهری، معماری معاصر ساخت و ساز، مهندسی ساخت و ساز، معماری ایرانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.