ساخت بدنه های متراکم نیترید سیلسیوم در زمینه شیشه سرامیک باریم -آلومینوسیلیکات به روش زینتر با پلاسمای جرقه ای

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE01_745
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 794
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید بهرامی

پژوهشگاه مواد و انرژی ، پژوهشکده ی سرامیک

محمد ذاکری

پژوهشگاه مواد و انرژی ، پژوهشکده ی سرامیک

محمدرضا رحیمی پور

پژوهشگاه مواد و انرژی ، پژوهشکده ی سرامیک

آیدا فایقی نیا

پژوهشگاه مواد و انرژی ، پژوهشکده ی سرامیک

چکیده

از چالش های سرامیک های غیر اکسیدی ، زینترینگ سخت آن در حالت جامد است، زیرا نفوذ کم مواد کوالانسی باعث عدم چگالش خواهد شد . سرامیک نیترید سیلسیوم ، جزء سرامیک های نیتریدی است که دارای دو فاز x و B است. فاز دما بالای B دارای شرایط زینتر سخت تری نسبت به فاز بالا است. خواص مکانیکی عالی این سرامیک ، مستلزم انجام استحاله تا به B در حین زینتر و مورفولوژی میله ای شکل فاز P است. در پژوهشی حاضر، کامپوزیت زمینه سرامیکی ۷۰ درصد حجمی نیترید سیلسیوم و ۳۰ درصد حجمی باریم آلومینوسیلیکات به روشی پلاسمای جرقه ای در محدوده ی دمای C - ۱۸۰۰°C° ۱۶۰۰ ساخته شد. اثر دما و زمان را بر تف جوشی پودر B نیترید سیلسیوم که دمای زینتر بالاتری دارد مورد مطالعه و بررسی قرار داده شد.نمونه های زینتر شده با این روش دارای دانسیته ۹۹/۹۷ درصد هستند. در آنالیز پراش اشعه X نمونه های زینتر شده فاز به مقدار زیاد و همچنین پیک های کوچکی از شیشه = سرامیک باریم آلومینوسیلیکات مشاهده شد. در این آنالیز، همچنین فاز آمورف و شیشه مشاهده اما هیج فاز آن مشاهده نشد. جهت کریستاله کردن فاز آمورف زمینه کامپوزیتی، نمونه ای عملیات حرارتی شد. مورفولوژی دانه ها و میکروساختار با استفاده از آنالیز میکروسکوپ الکترونی روبشی مشاهده شد و اثر دما و زمان زینتر بر ریزساختار مورد بحث قرار گرفت. نتایج حاصله نشان داد که زمان زینتر کم در روش زینتر با جرقه پلاسمانه تنها باعث کامل شدن استحاله فازی تا به B در پودرهای غنی از فاز نمیشود بلکه دانه های B دارای مورفولوژی میله ای شکل هستند.

کلیدواژه ها

سرامیک نیترید سیلسیوم، استحاله فازی که به ظ، کریستالیزاسیون، مورفولوژی میله ای شکل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.