تنشهای سیاسی نظامی قومی عاملی بازدارنده در توسعه و پیشرفت؛ تجربه تاریخی روابط سربداران با اقوام همجوار

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: نهمین کنگره پیشگامان پیشرفت
  • کد COI اختصاصی: KPIP09_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 750
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم محمدی

استادیار گروه تاریخ دانشگاه فردوسی مشهد

مصطفی لعل شاطری

پژوهشگرو کارشناس ارشد تاریخ، دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

درگیری ها و تنش های سال های اخیر در میان اقوام گوناگون ایران، نگرانی های خاصی را درمیان ساکنان مناطق به وجود آورده ومساله را قابل تامل نموده است در گذشته بیشتر برخوردها درمیان حاکمیت های محلی و طایفه ای به وجود می آمد لکن امروزه در قالب انتقام جویی های فردی با یاری و پشتوانه طایفه ای حاصل می شود بنابراین این مسائل اجتماعی که می تواند یکی ازمهم ترین مسائل اجتماعی کشور در سند پیشرفت تلقی گردد، در قالب یک تجربه تاریخی روابط سربداران با سایر اقوام محلی و ثمره آن در این مقاله مورد ارزیابی قرار می گیرد. براین اساس با زوال و فروپاشی حکومت ایلخانان پس از مرگ ابوسعید ایلخانی در 736ق. در گوشه و کنارایران اقوام محلی گوناگونی مدعی قدرت شدندکه بیشتر زائیده دوره پرآشوب اواخر حکومت مغولان بودند.خراسان بزرگ محل شکل گیری حکومت های محلی سربداران؛طغاتیموریه، آل کرت وجانی قربانی ها بود که بنا به دلایل و عوامل مختلف درگیری های نظامی تنش های سیاسی با یکدیگر داشتند. این پژوهش برآن است تا با تکیه بر روش توصیفی-تحلیلی زوایای پنهان و آشکار مناسبات این حکومت های محلی را بررسی وتحلیل نماید.یافته ها حاکی از آن است که مهم ترین مسائل و دلیل ایجاد روابط خصمانه شامل گسترش قلمرو و انگیزه مذهبی بوده است که می توان با بهره گیری از این تجربه تاریخی یکی از موضوعات مورد توجه در سند توسعه و پیشرفت را جلوگیری از ایجاد تنش های قومی بیان داشت.

کلیدواژه ها

تنشهای سیاسی نظامی، پیشرفت و توسعه، سربداران، آل کرت، طغاتیموریه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.