ارزیابی عملکرد محیط زیستی اداره پارک ها و فضای سبز منطقه 20 شهر تهران در نهادینه کردن فرهنگ سامانه مدیریت HSE با استفاده از مدل تعالی سازمانی EFQM

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سیزدهمین همایش ملی ارزیابی اثرات محیط زیستی ایران
  • کد COI اختصاصی: IRANEIA13_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 689
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعلی جوزی

دانشیار گرو مهندسی محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی و احد تهران شمال

فاطمه جوکار

دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته آموزش محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

فرزانه فروزش

داش آموخته کارشناسی ارشد علوم محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اهواز، ایران

چکیده

هدف از انجام این تحقیق شناخت شاخص های موثر در کاهش یا کنترل ریسک های HSE در پارک های شهری و رتبه بندی و اولویت بندی آنها به منظور کنترل یا کاهش ریسک از طریق اعمال اقدامات مدیریتی می باشد.شناخت شاخص های موثر در کاهش یا کنترل ریسک های HSE در پارک های شهری و رتبه بندی و اولویت بندی آنها به منظور کنترل یا کاهش ریسک از طریق اعمال اقدامات مدیریتی در در این پارکها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. بدین منظور در این پژوهش سه پارک ایثار، دانش و زکریا در منطقه 20 تهران مورد ارزیابی قرار گرفت. جهت بررسی سیستم مدیریتی پارکها از مدل تعالی سازمانی (EFQM) استفاده شد. ابتدا معیارها و وزن آنها با مشورت متخصصین HSE تهیه گردید و سپس پرسشنامه ها نیز با همکاری متخصصین HSE و EFQM تدوین شده و تا حد امکان توسط تمامی کارکنان ثابت و پیمانی هر پارک تکمیل گردید. نتایج حاکی از آن بود که میزان امتیازهای داده شده به مجموع معیارها در پارک ایثار با مقدار 924/4 بهترین وضعیت مدیریت HSE را داشت، و پس از آن پارک دانش و زکریا به ترتیب با امتیاز 783/5 و587/2 قرار داشتند. علاوه بر این، مشخص شد که در پارکهایی که فعالیتهای بخصوصی (مانند فعالیتهای ساختمانی، فرهنگی، ورزشی و...) انجام می شود میزان تمرکز مدیریت به آن سمت منحرف شده و هماهنگی سیستم مدیریت تحت تأثیر قرار می گیرد. در پایان موثرترین عوامل مدیریت HSE پارکها در درجه اول مربوط به استفاده از متخصصین بوده و در درجه دوم مربوط به میزان سازمان بندی فعالیتها و هماهنگی بخش ها می باشد.

کلیدواژه ها

ارزیابی عملکرد – اداره پارک ها و فضای سبز- سامانه مدیریت HSE – مدل تعالی سازمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.