بررسی کاهش مقاومت در دیوار برشی مرکب با ایجاد گشودگی و عوامل تاثیرگذار در ظرفیت و سختی آن

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مهندسی سازه ایران
  • کد COI اختصاصی: ISSEE02_086
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 557
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل عرب زاده

دانشیار، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

امیر جباری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی سازه، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

چکیده

دیوارهای برشی مرکب یکی از سیستمهای جدید و نوین باربری جانبی در ساخت سازه های بلند طبقه می باشد که در سالهای اخیر بسیار موردتوجه قرارگرفته است. با استفاده از سیستم دیوار برشی مرکب می توان از ویژگی های مثبت فولاد و بتن یکجا استفاده نمود. در نقاطی که ملاحظات معماری اجازه ایجاد دیوار برشی را نمی دهد یکی از روش های مناسبی که به کاربرده می شود استفاده از گشودگی برای عبور تأسیسات ساختمانی یا ایجاد در یا پنجره، می باشد. وجود گشودگی در دیوارهای برشی به دلیل تغییر ساختار انتقال تنش در دیوار همواره یکی از موضوعات چالش برانگیز در میان طراحان و مهندسین بوده است. در این مطالعه با بررسی نمونه دیوارهای برشی مرکب که ازیکطرف به پانل بتنی متصل شده است در نرم افزار اجزا محدودی آباکوس، رفتار این نوع سیستم را با در نظر گرفتن ابعاد مختلف بازشو، ضخامت دیوار بتنی و ورق فولادی و سایر پارامترهای تأثیرگذار در رفتار و ظرفیت باربری دیوار برشی مرکب مورد ارزیابی و مقایسه قرار خواهد گرفت.

کلیدواژه ها

دیوار برشی مرکب، گشودگی، ظرفیت باربری، سختی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.