مقایسه دیدگاه غربی و اسلامی در باب منشأ زبان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهش های نوین در حوزه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی ایران
  • کد COI اختصاصی: SHCONF02_182
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1767
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محدثه سلطانی نژاد

کارشناس ارشد زبانشناسی همگانی دانشگاه سیستان و بلوچستان

سیدفرید خلیفه لو

استادیار دانشگاه سیستان و بلوچستان

چکیده

زبان پدیده ای اجتماعی و وسیله ای برای ارتباط در جوامع بشری می باشد. زمان شکل گیری زبان به ابتدائی ترین اجتماع های بشری برمی گردد. به همین دلیل، یکی از مسائلی که از ابتدا ذهن بشر متفکر را به خود مشغول میکرد، مبدا و منشأ زبان بود. از گذشته تا بهامروز، دانشمندان ملل مختلف در خصوص اصل و منشأ زبان با توجه به دلایل و مستندهای عقلی و نقلی عقایدی ابراز داشته اند. عده ایاصل زبان را منشأ الهی و الهامی دانسته و بر این باورند که خداوند پس از خلق آدم، سخن گفتن را نیز به او آموخت. عده ای دیگر دلایلمنطقی و علمی برای این موضوع آورده اند. هدف از این پژوهش یافتن پاسخ منطقی در ارتباط با منشأ زبان با در نظر گرفتن دیدگاه هایدانشمندان اسلامی و غربی است. در میان دانشمندان غربی دیدگاه نوام چامسکی نزدیکترین دیدگاه به الهی بودن که همان وجوداستعدادی در بشر برای فراگیری زبان بوده است.

کلیدواژه ها

زبان، منشأ زبان، دانشمندان غربی، دانشمندان اسلامی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.