اعتماد و امنیت در تجارت الکترونیک

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: دومین کنفرانس جهانی بانکداری الکترونیکی
  • کد COI اختصاصی: EBANKING02_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 7699
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه دهقانی فیروزآبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی فناوری اطلاعات دانشگاه شیراز

محمد قاسم زاده

عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه یزد

ولی درهمی

عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه یزد

چکیده

در حالیکه رشد تجارت الکترونیک در سالهای اخیر روند افزایشی دارد، در این زمینه استفاده زیاد و منحصر به فرد تجارت الکترونیک مفاهیم امنیتی جدی را در بردارد و اعتماد عمومی فریبنده، مانع اولیه رشد تجارت الکترونیک است. سیستم اعتماد در پشتیبانی تصمیمات ارائه خدمات اینترنتی، تاثیر دارند. ایده اصلی این است که طرفین معامله یکدیگر را ارزیابی کنند. بطوریکه بعد از اتمام معامله و استفاده از مجموع ارزیابی های یک بخش معین، امتیاز اعتماد نتیجه می شود که می تواند از بخشهای دیگر در تصمیم گیری کمک بگیرد که آیا با آن بخش در آینده معامل های انجام دهد یا نه. همچنین اثر جانبی آن، یک انگیزه برای رفتار و حرکت بعدی در تجارت را فراهم می نماید و بنابراین می تواند یک اثر مثبت در کیفیت بازار داشته باشد. شاخصهای رایج اعتماد در تجارت الکترونیک مواردی مانند تضمین محرمانگی شخص ثالث،تضمین امنیت شخص ثالث و خصوصیت و ویژگی امنیت می باشد. هدف این مقاله ارائه یک بررسی کلی سیستمهای موجود و پیشنهادی که بتواند در ارزیابی اعتماد در معاملات اینترنتی مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها

اعتماد، امنیت، محرمانگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.