بررسی رابطه گرایش به اعتیاد با تفکر انتقادی و مهارت حل مسئله در بین جوانان شهرکرمانشاه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی روانشناسی و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: PSSCONF01_079
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1983
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدعلی حسینی

کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی

سمانه قبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، دانشگاه آزاداسلام آباد غرب

چکیده

هدف از انجام این پژوهش بررسی رابطه گرایش به اعتیاد با تفکر انتقادی و مهارت حل مسئله در بین جوانان شهر کرمانشاه بوده است. - این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری تحقیق کلیه جوانان مذکر شهر کرمانشاه تشکیل می دهند که به مواد مخدر صنعتی )شیشه و کراک( اعتیاد دارند، که 180 نفر به عنوان نمونه به روش طبقه ای انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری در این پژوهش پرسشنامه های تفکر انتقادی، سبک حل مسئله و گرایش به اعتیاد بوده است. به منظور تجزیه و تحلیل داده های پژوهش از آزمون ضریب همبستگی پیرسون استفاده شده است. یافته های پژوهش نشان داد که بین ارزشیابی، تحلیل، استدلال قیاسی و استدلال استقرایی با گرایش به اعتیاد رابطه معناداری وجوددارد اما رابطه بین استنباط با گرایش به اعتیاد معنادار نمی باشد. بین ارزشیابی و تحلیل با عوامل محیطی رابطه معناداری وجود دارد. اما رابطه بین استنباط، استدلال قیاسی و استدلال استقرایی با عوامل محیطی معنادار نمی باشد. بین ارزشیابی، تحلیل، استدلال قیاسی و استدلال استقرایی با عوامل فردی رابطه معناداری وجود دارد اما بین استنباط با عوامل فردی رابطه معنادار برقرار نمی باشد. بین ارزشیابی، تحلیل، استنباط، استدلال قیاسی و استدلال استقرایی با عوامل اجتماعی رابطه معناداری وجود دارد بین سبک حل مسئله با گرایش به اعتیاد، عوامل محیطی و عوامل اجتماعی رابطه معناداری وجود دارد و رابطه گرایش به اعتیاد با عوامل محیطی منفی معنادار می باشد

کلیدواژه ها

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، دانشگاه آزاداسلام آباد غرب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.