معماری سازمانی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مهندسی کامپیوتر، علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات
  • کد COI اختصاصی: NCRC01_046
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2420
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم پور حسنعلی

دانشجوی مقطع کارشناسی فناوری اطلاعات

پدرام اقدسی علمداری

دانشجوی مقطع دکتری فناوری اطلاعات - مدرس دانشگاه

چکیده

فرآیند معماری سازمانی شامل سه فاز کلی برنامه ریزی راهبردی فناوری اطلاعات، برنامه ریزی معماری سازمانی، اجرای معماری سازمانی هست و هر فاز به عنوان پیش نیازی برای فاز بعدی به شمار می رود. اشتباه در هر فاز می تواند باعث اشتباه در کل معماری گردد و هزینه زمانی و اقتصادی زیادی را به سازمان تحمیل نماید. چنانچه بتوان قبل از اجرای معماری سازمانی، مدلی از مسئله ترسیم و مدل رابطه را ارزیابی نمود، می تواند از بروز معایب احتمالی در طی فاز بعدی یعنی فاز اجرای معماری سازمانی جلوگیری نمود. در این مقاله هدف نهایی ارائه روشی جدید جهت ارزیابی معماری سازمانی با وجود عدم قطعیت در فرآیندها و داده های معماری سازمانی است. برای حصول به این هدف ابتدا یک مدل طراحی جدید به نام معماری سازمانی فازی ارائه می دهیم و سپس با استفاده از محصولات تولید شده توسط این مدل جدید به ارزیابی معماری سازمانی نائل می آییم. در واقع با تبدیل خروجی های مدل پیشنهادی به شبکه های پتری رنگی فازی قادر خواهیم بود جریان داده ها و فرآیندها را در سازمان شبیه سازی کرده و با آزمایش ورودی ها مختلف به معماری سازمان، از نظر کارایی و امنیت، معماری را قبل از پیاده سازی مورد آزمایش و ارزیابی قرار دهیم. در پایان برای بررسی صحت مدل پیشنهادی یک مورد کاربری مورد بررسی قرار گرفته است که نتایج حاصله قابل قبول می باشند. این مدل قابل استفاده توسط معماران در سازمان های واقعی است. ارائه رویکرد فازی امکان طراحی، توصیف و ارزیابی معماری سازمانی را با وجود فرآیندها و داده های غیر قطعی امکان پذیر می سازد که این توانایی در هیچ کدام از مدل های پیشین وجود ندارد.

کلیدواژه ها

ارزیابی معماری سازمانی - Fuzzy - UML - چارچوب C4ISR - شبکه های پتری رنگی فازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.