بررسی تأثیر عملکرد احزاب جمهوری اسلامی ایران درانتخابات مجلس نخستین تا نهم شورای اسلامی استان تهران و چالش های آن

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی علوم اسلامی حقوق و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: NCPB01_503
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 358
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم انصاری

کارشناسی ارشدحقوق عمومی، تهران

چکیده

سابقه وجود احزاب در ایران بسیار طولانی است، احزاب از زمان مشروطه تا زمان انقلاب اسلامی نتوانستند از راه انتخابات نقش مؤثری در قوه مقننه داشته باشند. احزابی که نقش آنها در انتخابات به اندازه ای مؤثر بود که باید آن رانخستین کابینه حزبی تمام عیار دانست، مربوط به دوره ای است که مهندس بازرگان به فرمان امام خمینی مأمور تشکیل دولت موقت شد. پس از استقرار جمهوری اسلامی ایران، قانون اساسی مصوب 1358 و 1360 بر آزادی احزابو جمعیت ها تصریح کرد که تأثیر نقش آن در کلان شهرهایی مانند تهران در دوره های مختلف انتخابات مجلس شورای اسلامی نمود بارزتری از خود نشان داد. این مقاله نیز در صدد بررسی تأثیر عملکرد احزاب ایران در پس از انقلاب اسلامی بر انتخابات مجلس شورای اسلامی استان تهران و بررسی چالش های عملکرد آن است. این بررسیمؤید این مطلب است که تلاش احزاب برای بدست آوردن کرسی های پارلمان ناشی از توسعه سیاسی صورت گرفته در جمهوری اسلامی دانسته و در ادامه نیز به چالش های موجود در روند عملکرد احزاب درانتخابات مجلس شورای اسلامی استان تهران از نخستین مجلس تا مجس نهم پرداخته می شود

کلیدواژه ها

حزب سیاسی انتخابات مجلس شورای اسلامی مشارکت سیاسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.