شرکت های هرمی و مبانی فقهی- حقوقی اموال تحصیل شده از آن ها

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی علوم اسلامی حقوق و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: NCPB01_369
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1457
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفتح خالقی

سیده فاطمه علوی

چکیده

پیچیده تر شدن روابط اجتماعی، تحول سریع نیازهای بشر و گسترش روابط داخلی و خارجی و توسعه بازرگانی، علوم و فنون، کشفیات و اختراعات و نیاز بیشتر انسان به رفاهیات و تجملات، موضوع تازه ای را فرارویدانش حقوق قرار داده است. این موضوعات نو و مستحدث که روز به روز بیشتر می شود، تأثیرات فراوانی بر روی روابط حقوقی اشخاص گذارده است؛ از این میان می توان به موضوعاتی همچون بازاریابی شبکه ای اشاره نمود. بازاریابی شبکه ای که از مسائل نوظهور و مبتلا به جوامع امروز است، دارای دو نوع بازاریابی شبکه ای سالم و قانونمند شده و ناسالم که همان طرح های هرمی است، می باشد. رشد فزاینده ی انواع مختلف شرکت های هرمیو فعالیت های گسترده ی آن ها که هیچ ارزش اقتصادی در بر ندارد سبب بروز نگرانی هایی در خصوص آثار زیانبار و ناخوشایند آن بر تعاملات اقتصادی و اجتماعی گردیده است. این پژوهش که در خصوص شرکت های هرمی و مبانی فقهی- حقوقی اموال تحصیل شده از آن ها می باشد، به روش تحلیل محتوا و استقراء صورت گرفته استکه علاوه بر شناسایی انواع شرکت های هرمی، مبانی فقهی-حقوقی اموال تحصیل شده از این شرکت ها را بیان کرده و نتیجه می گیرد که بر اساس قوانین موجود، فعالیت شرکت های هرمی در ایران جرم و مال کسب شده ناشی از فعالیت آن ها از نظر فقهی حرام می باشد

کلیدواژه ها

بازاریابی شبکه ای ، شرکت های هرمی ، قوانین کیفری، فقه ،طرح های هرمی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.