اثر غلظت پلیمر و ضخامت محلول پلیمری بر ساختار و عملکرد غشاء های صفحه ای پلی اترسولفون (PES) به منظور جداسازی روغن از آب

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: همایش ملی سوخت، انرژی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: FEENC01_128
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1848
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید سیاوش مدائنی

استاد - مهندسی شیمی

امیرهوشنگ طاهری

دانشجوی کارشناسی ارشد - مهندسی شیمی

چکیده

امروزه انتخاب بهترین روش جهت بازیابی ، حفظ محیط زیست و بازیافت مواد ارزشمند از پساب های صنعتی خروجی از واحدهای پتروشیمی و پالایشگاه ها و صنایع فلزکاری از اهمیت ویژه ای برخوردار است . با توجه به اهمیت حفظ محیط زیست ، استفاده از غشاء ها به منظور تصفیه پساب های صنعتی ، به سرعت رو به گسترش است . در این تحقیق ، غشاء های صفحه ای پلی اترسولفون (PES) ، از محلولی سه جزئی شامل پلی اترسولفون به عنوان پلیمر اصلی ، ان – متیل پیرولیدرون (NMP) ، به عنوان حلال و پلی وینیل پیرولیدون (PVP) ، در غلظت های مختلفی از پلی اترسولفون و ضخامت های گوناگون ساخته شد . در مرحله ء بعد ، از سل میکروفیلتراسیون و محلول آب روغن به منظور بررسی تغییرات عملکرد غشاء استفاده گردید . مطالعات SEM نیز بر روی سطح و سطح مقطع غشاء انجام پذیرفت . نتایج نشان داد که افزایش غلظت پلی اترسلفون و ضخامت لایهء پلیمری باعث کاهش شار و تغییر پس دهی می گردد . همچنین ملاحظه گردید که تشکیل بزرگ حفره ها به شدت به ضخامت لایه پلیمری وابسته بوده و با افزایش این ضخامت تعداد بزرگ حفره ها نیز افزایش می یابد .

کلیدواژه ها

غشاء ، غلظت پلیمر،ضخامت محلول پلیمری ، پلی اترسولفون ، جداسازی آب و روغن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.