عوامل مؤثر در اجرای موفق مدیریت دانش و کتابخانه های دانشگاهی شهر تبریز

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی و دومین کنفرانس بین المللی مدیریت دانش
  • کد COI اختصاصی: IKMC08_080
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 542
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناهید پروینی

کارشناس ارشد علوم کتابداری و اطلاع رسانی واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی

محسن حاجی زین العابدینی

عضو هیئت که علمی گروه علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه شهید بهشتی

صنم ابراهیم زاده

دانشجوی دکترای علم اطلاعات و دانش شناسی ، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی

چکیده

مقدمه: دانش یکی از مهم ترین شاخص های بقا و رقابت برای هر سازمان است. امروز تلاش هر سازمانی است که در برابر رشد رقبای سازمانی، با بقای خود را حفظ کند. از طرفی دیگر، مدیریت دانش به سازمان کمک می کند تا برای حل مسائل و مشکلات خود تصمیمات منطقی اتخاذ کند از این راه تعالی و توسعه سازمان را تأمین کند. لذا مطالعه عوامل مؤثر در اجرای موفق مدیریت دانش در سازمان های دولتی با اولویت بندی آن ها از اهمیت دو چندانی برخوردار است گفته هدف: هدف پژوهش حاضر، شناسایی عوامل مؤثر در موفقیت مدیریت دانش در کتابخانه های دانشگاهی شهر تبریز بوده است. روش شناسی: برای دستیابی به اهداف، براساس چهارچوب نظری که یک الگوی ترکیبی منتخب از تقسیم بندی عوامل به چهار دسته (فرهنگی، راهبرد، ساختار و رهبری) بود از هر پست دو عامل انتخاب گردیده و نه فرضیه تنظیم شد. برای آزمون فرضیه ها، پرسش نامه ای محقق ساخت طراحی گردید. جامعه آماری کتابداران کتابخانه های مرکزی دانشگاه های شهر تبریز بود که به علت محدود بودن جامعه آماری تمامی کتابداران شاغل در این کتابخانه ها مورد بررسی قرار گرفتند. برای تحلیل داده ها از روش های آماری توصیفی و استنباطی استفاده گردیده است. نتیجه گیری: نتایج حاصله بیانگر آن بود که فقط سه عامل در کتابخانه از رتبه بالایی برخوردار بودند و گفته همچنین نتایج حاصل از تحلیل فریدمن بیانگر آنست که عامل (آموزش به کتابداران) بالاترین رتبه را داشته و (حمایت مدیریت ارشد)، (ساختار سازمانی منعطف و پویا)، (وجود زیر ساخت های اطلاعاتی)، (ایجاد محیط سازمانی ریسک پذیر)، (عوامل فرهنگ سازمانی)، (اشتراک دانش و مخازن دانش) به ترتیب رتبه های بعدی را به خود اختصاص داده اند.

کلیدواژه ها

مدیریت دانش، کتابخانه های دانشگاهی، شهر تبریز، کتابداران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.