تاثیر تغییر دی الکتریک آلاینده آلی بر رفتار خمیری ومیدان های الکترواستاتیک مونت موریلونیت

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی زمین شناسی کاربردی
  • کد COI اختصاصی: IAGC02_153
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 358
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید رضا اوحدی

دانشگاه بوعلی سینا، دانشکده مهندسی ،همدان، ایران

حسام الدین جعفری

دانشگاه تهران، دانشکده مهندسی عمران ،تهران، ایران

چکیده

تغییر در خصوصیات سیال حفرهای خاک های رسی ممکن است سبب تغییرات گسترده ای در رفتار ژئوتکنیکی و ژئوتکنیکزیست محیطی این گونه خاک ها شود. از جمله خصوصیات مطلوب مونت موریلونیت به عنوان کانی رسی غالب در بنتونیت، خصوصیات خمیری و قابلیت نگهداری آلاینده قابل توجه آن است که در کنار دیگر مشخصات مطلوب فیزیکی و شیمیایی آن سبب شده از این خاک به طور گستردهای به عنوان مصالح بافر در پروژه های دفن مهندسی زباله استفاده شود. آلاینده های آلی در اندرکنش با مونت موریلونیت سبب تغییر در نیروهای الکترواستاتیک بین لایه ها و بین پولکها شده و از این طریق بر رفتار خاک تأثیر می گذارند. در این تحقیق به منظور مطالعه تأثیر تغییر ثابت دی الکتریک سیال منفذی بر رفتار خمیری بنتونیت از ۴ نوع آلاینده آلی (اتانول، متانول، دایو کسان و استیک اسید) استفاده شده تا طیف گسترده ای از ثابت های دی الکتریک را پوشش دهد. برای مطالعه تغییرات رفتار ژئوتکنیکی خاک از آزمایش حدود اتربرگ استفاده شده است. نتایج نشان می دهد که اگرچه تغییرات رفتار مهندسی نمونه های مورد مطالعه تابعی از ثابت دی الکتریک آلاینده آلی بوده است لیکن این پارامتر به تنهائی قادر به تفسیر فرایند اندرکنش آلاینده آلی و مونت موریلونیت نبوده است به طوریکه مقدار گرانروی و وزن مخصوص ماده آلی نیز با وجود آنکه در نظریه لایه دوگانه وارد نشده است، تأثیر ویژه ای در فرایند اندرکنش آلاینده آلی و کانی رسی دارد. به طوربکه تغییرات مشاهده شده در خصوصیات رفتاری و تغییرات در میدان الکترواستاتیکی مونت موریلونیت تابعی از تغییرات ثابت دی الکتریک سیال حفره ای ، ویسکوزیته سیال، و مشخصات مولکولی آلاینده آلی بوده است

کلیدواژه ها

مونت موریلونیت، خصوصیات خمیری، آلاینده آلی، ثابت دی الکتریک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.