ضریب رفتار قاب فولادی با انواع مهاربند واگرا با استفاده از آلیاژهای حافظه دارشکلی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی معماری،عمران و شهرسازی در آغاز هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: IACUT02_292
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 719
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید پیرمغان

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی سازه ، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات خراسان رضوی،گروه عمران، نیشابور،ایران

حسین خسروی

استادیار،عضو هیئت علمی گروه عمران،دانشگاه آزاد اسلامی، واحد نیشابور، ایران

چکیده

امروزه استفاده از مصالح هوشمند در سازه ها مورد توجه بسیاری از متخصصین سازه قرار گرفته است. بهره جستن ازمزایای فراوان این مصالح هدف بسیاری از تحقیقات وپژوهش های تحقیقاتی در زمینه مهندسی سازه وزلزله است.آلیاژهای حافظه دار شکلی به عنوان یکی از مهمترین مصالح هوشمند کاربرد فراوانی در صنعت پیدا کرده است.در زمینهآلیاژهای حافظه دار شکلی، دو بخش رفتار فوق ارتجاعی و رفتارحافظه داری این مصالح مورد نظر می باشد. دربررسیهای به عمل آمده، رفتار فوق ارتجاعی، که منجربه تحمل کرنش های برگشت پذیر زیاد تا حد %8 در اعضاء سازه ایشده و دررفتار حافظه داری، برگشت عضو آسیب دیده در زلزله با اعمال حرارت به شکل اولیه خود، همه نشان دهندهویژگی های خاص ومنحصر به فرد این مصالح در بهبود رفتار سازه هامی باشد. دراین تحقیق ضمن ایجاد مدل اجزاءمحدود چند قاب فولادی در نرم افزار Abaqus به بررسی تاثیر آلیاژهای حافظه دار شکلی در ضریب رفتار انواع مهاربند فولادی واگرا پرداخته شده است. در این پژوهش مشخص گردید که استفاده از آلیاژهای حافظه دار شکلی در انواعمهاربند واگرا در قاب های فولادی موجب افزایش برش پایه اولین مفصل پلاستیک و افزایش انرژی کرنشی و به دنبال آنکاهش ضریب رفتاراین قاب ها می شود. همچنین مهاربند واگرا ی هشتی که در آن آلیاژحافظه دار شکلی درمهاربند قرارگیرد، بیشترین تاثیر را درکاهش تغییرمکان جانبی قاب ها و مقدار ضریب رفتارآن به میزان 22 درصد به همراه دارد ونمونه قاب فولادی با مهاربند واگرای هشتی دارای پیوند قائم جفت با کمترین تاثیر در مقدار ضریب رفتار روبرو شدند.

کلیدواژه ها

ضریب رفتار ، انواع مهاربند واگرا ، آلیاژهای حافظه دار شکلی، اجزاء محدود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.