برنامهریزی راهبردی در راستای بهبود کیفیات فضایی منظر پیادهراهها در شهر تهران مطالعه موردی: پیادهراه 17 شهریور

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دو فصلنامه پژوهشهای منظر شهر، دوره: 3، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_JULR-3-5_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 534
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا کانونی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران.

محمدتقی رضویان

استاد گروه جغرافیای انسانی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران.

آرمان مسلمی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران.

چکیده

پیادهراهها، به عنوان فضایی برای افزایش ارتباطات و تعاملات اجتماعی شهروندان، باعث تقویت زندگی جمعی، افزایش حس تعلق به مکان و دستیابی به اعتدال بین مفهوم سواره و پیاده میشود. همچنین پیادهراهها، هم ابزار و هم مکانهایی برای تبلور و احقاق حق عابرانو شهروندان میباشند. هدف پژوهش حاضر برنامهریزی راهبردی برای بهبود کیفیات فضایی پیادهراه 17 شهریور تهران میباشد. برای اینامر از مدلهای SWOT و AHP استفاده شده است. نوع پژوهش حاضر، کاربردی– راهبردی و روش انجام آن توصیفی–تحلیلی است. در انجام پژوهش حاضر علاوه بر مطالعات کتابخانهای از روش پیمایشی نیز استفاده شده است. برای جمعآوری و ارزیابی اطلاعات پیمایشی پژوهش حاضر، تکنیک دلفی و مصاحبه با کارشناسان و مسئولین امر به کار گرفتهشده است. یافتههای تحقیق نشان میدهد که راهبردتدافعی برای بهبود کیفیات فضایی پیادهراه 17 شهریور دارای اولویت میباشد. بدین نحو که نقاط تهدید و ضعف باید کاهش پیدا کند و برای این امر نیز از نقاط قوت و فرصت در جهت افزایش اثرات مثبت کیفیات فضایی پیادهراه 17 شهریور در ابعاد اقتصادی، اجتماعی،کالبدی و محیط زیستی استفاده شود. برخی از راهبردهای تدافعی شامل برنامهریزی در جهت هدایت راهبردی اقدامات لازمالاجرا در پیادهراه 17 شهریور و چشماندازیسازی این اقدامات جهت جلوگیری از خرده اقداماتی که منجر به اغتشاش فضایی در محدوده میشود، شناسایی و حفاظت از بناهای ارزشمند در فضای پیرامون پیاده راه و نوسازی آنها به خصوص جدارههای بلافصل محدوده، افزایش فعالیتهای فرهنگی و آئینی و همچنین برگزاری مسابقات و جشنوارههای فرهنگی، تدوین طرح زیستمحیطی برای محدوده در جهتجلوگیری از آلودگی آبهای زیرزمینی، دفع و جمعآوری مناسب پسماندهای بیمارستانی و سایر مسائل مربوط به کیفیت و بهداشت محیط محدوده.

کلیدواژه ها

برنامهریزی راهبردی، پیادهراه 17 شهریور، چشماندازسازی، طرح زیستمحیطی، فعالیتهای فرهنگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.