بررسی اثر افزودن ورمی کمپوست و چای کمپوست به مواد خام بر روی میزان pH و EC در محصول نهایی

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: پنجمین کنگره ملی مهندسی ماشینهای کشاورزی و مکانیزاسیون
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM05_185
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2545
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رحیم محمدپور

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد گروه ماشین های کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان

حمیدرضا قاسم زاده

دانشیار گروه مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه تبریز

چکیده

طی دهه های اخیر ورمی کمپوستینگ به عنوان یک تکنولوژی کارآمد در مدیریت مواد زائد مورد استفاده قرار گرفته شده است . تیمار مواد زائد کشاورزی نیز با استفاده از این روش امکا ن پذیر است . حاصل این فرایند تبدیل مواد زائد به کود آلی است که در کشاورزی کاربرد فراوانی دارد . با توجه به اینکه بازگرداندن جزئی ورمی کمپوست به داخل مواد خام می تواند تخلخل را بهبود بخشیده و همچنین استفاده مجدد از مواد موجود در چای کمپوست می تواند برای کرم ها مفید باشد، اثر این مواد به صورت افزودنی به مواد خام (کود گاوی )، در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با هشت تیمار و سه تکرار بر روی میزان pH و EC مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان دادند که میزان EC در سطح احتمال 0/01 با تیمار شاهد اختلاف معنی داری داشتند . این نتایج نشان داد که افزودن ورمی کمپوست باعث کاهش میزان EC شده در صورتی که چای کمپوست اثر معکوسی بر روی این فاکتور دارد.

کلیدواژه ها

ورمی کمپوست، چای کمپوست، کود گاوی، مواد زائد کشاورزی، کود آلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.