بازیافت گازهای ارسالی به فلر در پتروشیمی بوعلی سینا راهی در جهت حفاظت محیط زیست و کاهش اتلاف انرژی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: هشتمین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CEE08_270
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1059
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خدیجه ابوخمیس موسوی

مسئول محیط زیست پتروشیمی بوعلی سینا

قاسم حمید

ابراهیم جلالی

چکیده

پرداختن به موضوع فلر از دو جهت قابل اهمیت می باشد ، اول آنکه گازهای ارسالی به فلر دارای ارزش اقتصادی قابل توجهی است و نکته دوم تاثیرات مخرب زیست محیطی ناشی از احتراق گازهای مذکور است . از این رو مدیریت گازهای فلر بستر مناسبی برای انجام فعالیتهای علمی ، تحقیقاتی و کاربردی در سطح کشور می باشد . در پتروشیمی بوعلی سینا در سه حالت شرایط نرمال فرآیند ، شرایط آشفتگی واحد در حال راه اندازی یا از سرویس خارج شدن و شرایط اضطراری واحد ، گازها به سمت فلر ارسال می گردد . در شرایط عادی یا نرمال فرآیند به دلیل مشخص بودن حجم و مشخصات گاز ارسالی به سمت فلر می توان با برنامه ریزی و طراحی مناسب ، بخش زیادی از گازهای فلر را بازیافت نمود . اگر چه برای ایمن کردن فرآیندهای پالایشگاهی و پتروشیمیایی لازم است از فلر استفاده شود ، اما می توان راهکارهایی را ارائه نمود تا میزان جریان ارسالی به فلر به حداقل برسد . ایران به عنوان سومین کشور تولید کننده گازهای ارسالی به سمت فلر شناخته می شود و بازیافت این حجم زیاد گاز از لحاظ اقتصادی و زیست محیطی بسیار مقرون به صرفه است . مهمترین راهکار دقت در طراحی و کنترل شرایط واحد فرآیندی در جهت تولید کمتر گاز فلر ، بازیافت گازهای ارسالی و برگرداندن آنها به چرخه تولید یا سوخت رسانی و لحاظ کردن الزامات زیست محیطی در طراحی می باشد . در این مقاله محاسبات بازیافت گازهای ارسالی به سمت فلر در پتروشیمی بوعلی سینا و روش بدست آوردن هزینه های مواد آلاینده محیط زیستی ناشی از سوختن گازها در فلر مورد بحث قرار می گیرد . این بحث شامل بدست آوردن ترکیب درصد و شرایط گازهای خروجی از فلر ، شبیه سازی اجزا ، محاسبات هزینه ها و سود و زیان گازهای ارسالی به سمت فلر از دیدگاه محیط زییستی در پتروشیمی بوعلی سینا می باشد

کلیدواژه ها

محیط زیست ، انرژی ، پتروشیمی ، بازیافت ، فلر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.