بررسی تاثیر فروش تراکم مازاد ساختمانی بر شبکه آب شهری (نمونه موردی منطقه مسکونی خیابان دانشگاه شهر قزوین)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی تحقیقات در عمران،معماری و شهرسازی و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: CAUEM02_091
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 826
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود طاهری

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قزوین، گروه مهندسی شهرسازی، قزوین، ایران

نوید سعیدی رضوانی

عضو هیئت علمی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین ، گروه مهندسی شهرسازی، قزوین، ایران

چکیده

امروزه افزایش تراکم ساختمانی در شهرهای با جمعیت رو به گسترش، یکی از راهکارهای مناسب جهت کنترل توسعه بی رویه شهرها می باشد که از سوی متخصصین شهرسازی به عنوان یکی از مناسب ترین گزینه ها در جهت تعادل بخشی فضایی شهرها مورد توجه قرار گرفته است. فروش تراکم مازاد از سوی شهرداری ها بدون توجه به زیرساختها و تاسیسات زیرزمینی، مشکلات عدیده ای را بر شبکه آبرسانی شهری در راستای توزیع مناسب و مطلوب آن به وجود آورده است. در این مقاله برآنیم تا با بررسی ابعاد مختلف اثرات افزایش تراکم ساختمانی در شهرها و نیز شناخت عوامل موثر بر شبکه توزیع آب شهری، تأثیر فروش تراکم مازاد ساختمان را از طریق نرم افزار تحلیل و طراحی شبکه، EPANET بر رفتار هیدرولیکی در داخل شبکه لوله های تحت فشار و نیز نحوه مطلوبیت توزیع آن اعم از قطر لوله ها و فشار شبکه ،قبل از فروش تراکم و پس از آن در منطقه مسکونی خیابان دانشگاه شهر قزوین مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار دهیم. نتایج این تحقیق نشان می دهد که شبکه آبرسانی اجرا شده در منطقه مسکونی خیابان دانشگاه، بر اساس تراکم 051 درصد (مصوب طرح تفصیلی) بوده که پس از اقدام شهرداری به فروش مازاد تراکم تا 052 درصد (مصوب کمیسیون ماده 5)، جمعیت منطقه افزایش یافته و این شبکه دستخوش تغییرات اساسی شده و با افت شدید فشار آب و افزایش سرعت جریان مواجه گردیده و باعث نارضایتی ساکنین منطقه گردیده که جهت بهبود این وضعیت ناگزیر به اصلاح شبکه و تغییر اقطار لوله ها در سطح منطقه خواهیم بود که این امر موجب افزایش هزینه های بهره برداری و از سوی دیگر نارضایتی ساکنین منطقه را به دنبال داشته است.

کلیدواژه ها

تراکم، شبکه آب، مازاد تراکم ساختمانی ،EPANET

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.